Betydningen af ​​grønne områder for byens beboere, bosættelser, hjem

Betydningen af ​​grønne områder for byens beboere, bosættelser, hjem.

Sol, luft, grøn – er de grundlæggende og nødvendige betingelser for normal menneskelig udvikling, vejen til forståelse af denne sandhed var imidlertid lang og vanskelig.

Den middelalderlige by var et kompakt kompleks af smalle huse – i smalle gader – lukket med en ring af forsvarsmure. I overensstemmelse med eksemplet på arkitektur skabt under forhold med et varmt middelhavsklima begrænsede europæisk konstruktion i mange århundreder adgangen til luft og sollys til boliginteriører. Dette havde en afgørende indflydelse på forholdet mellem størrelsen og antallet af vinduesåbninger til overfladerne på bygningens ydervægge. Den gradvise gå ud over boligbyggeriets vægge og urbaniseringen af ​​stadig koldere dele af Europa ændrede kravene til boligbyggerier gennem årene, hvilket resulterede i en bredere åbning af vinduer til lys og grønt.

Den konstante udvikling af teknikken til opførelse af huse gjorde det muligt at forstørre vinduesarealet, udstyre lejligheder med loggier, altaner og terrasser. Det var et afgørende skridt mod at efterlade et lukket interiør i et åbent rum, at få en tættere kontakt med solen, en frisk brise, livet på gaden. Imidlertid var kontakten mellem en gennemsnitlig lejlighed og grønt stadig kun begrænset til haverne omkring paladsboligerne.

Faktisk var det kun i de arkitektoniske løsninger fra det 19. århundrede. en forståelse af værdier blev født, hvad luft har for indbyggerne i byer, der udvikler sig spontant, sol og grøn. Ved siden af ​​de grønne komplekser omkring paladserne oprettes byparker, tilgængelig for alle. Den grønne strøm strømmer ud i gaderne, træer plantes på fortovene, det etablerer græsplæner beriget med buske og blomster.

Det 20. århundrede introducerer grønne områder til nybyggede ejendomme og byer med en bred strøm. Byplanlægningen af ​​de nydesignede komplekser rev de ydre bygninger fra hinanden, gik fra det nittende århundredes system af lejede udhus, lukkede værfter-brønde, hun behandlede ikke kun grønt! som en dekorativ faktor. Alle de grønne elementer, som træer, buske og græsplæner, er blevet en af ​​de vigtigste betingelser for det moderne liv, en garanti for bedre helbred, beskyttelse mod vedvarende støj fra en moderne bygade.

I dag, hvor byboeren tilbringer 5/6 nætter i lukkede rum i huset, kontorer, sporvogn, bus, rush for rekreation er født, flygte ud i det fri, til den røgfri sol, klart vand i søen, skovgrønne områder ikke forurenet med udstødningsgasser. Men ferie eller rekreation lørdag-søndag er ofte begrænset af kommunikationsvanskeligheder, høj omkostning. Så det forbliver til rådighed for de undervurderede, lille, daglig rekreation – hvile i den mindste have på vores altan eller loggia. Altaner, loggier og terrasser er en udvidelse af boliginteriøret, der ikke er omgivet af vægge, åben for solen, luft, grønne områder. En moderne boligbyggeri ophører kun med at være dyster takket være svale reder af altaner og loggier markeret med chiaroscuro, klodset, betonblok. Altaner og loggier, i den tilstand, hvor entreprenøren videregiver dem til beboerne, normalt har de en tendens til at være et dødt dekorativt element, ofte brugt som et praktisk rod, skrotlager. De små, åbne overflader, uadskillelig fra lejligheden, de kan ikke drives i deres ufærdige tilstand. At tjene den førnævnte lille rekreation, kræver omhyggelig styring af grønne områder, blomster.

Det udbredte udseende af planter i lejligheder, vinduer, på balkoner fandt sted i det 19. århundrede., at udvikle sig spontant i det 20. århundrede. Brugere, der ønsker at vælge den bedste løsning inden for grønne områder, at dyrke klatreplanter og blomster og til at organisere et hvilested korrekt, rig litteratur kommer til undsætning. Talrige bøger og farverige magasiner bruger dette – en gang lidt, men hvor vigtigt det er i dag – en masse plads. Og ja, som storbyens grønne områder, som ikke kun dekorerer, men det forbedrer også levevilkårene, ja og den lille, altan-loggiawa, det tilføjer ikke kun facader farve, men det giver betingelserne for et behageligt ophold, sund hvile og isolater fra irriterende ydre påvirkninger. På større altaner og loggier kan du oprette en mini-have til hjemmet, og ved at bruge forskellige arter af klatreplanter for at gøre dem skyggefulde, grønne lysthus. I varmt, sommerdage, efter en dag med varme, balkon drukner i blomster og festoons af vild vin grøn, det bliver en oase af fred, "Hængende have i Babylon".

Og når alle ejerne af altaner og loggier tager sig af deres udvikling, vores hjem vil se et andet ud, gade, bosættelser. De falske facader med hundredvis af døde altanbokse forsvinder, med mørke øjenstik i loggia.

Måske, den eneste kasse, der brænder med brændende røde pelargoner, vil tilskynde andre lejere til at dekorere deres altaner, det bliver et udråbstegn, der udløser et bredt initiativ til at forbedre livet blandt grønne charme, blomstrende altaner, loggii, terrasser.