Vinduet

Vinduet

I moderne boligarkitektur er vinduet resultatet af beregning af forholdet mellem dets areal og gulvet i det oplyste rum, sikre et minimum af lysadgang til det indre af lejligheden. I de fleste løsninger betragtes denne sag næsten udelukkende med, synspunktet med at påvirke udsigten til bygningens facade. Standardens ensartethed i størrelsen og proportionerne af vinduer dikteres af den obligatoriske anvendelse af normer, fabriksteknologi til opførelse af bygninger. Denne stereotype behandling af et vindue som en åbning med tilstrækkeligt overfladeareal førte til dette, at der lægges for lidt opmærksomhed på afhængigheden af ​​vinduesandelen og størrelsen på rummets funktion, dets orientering, klar differentiering af facadeåbningerne, dårligt eller stærkt solbelyst, placere vindueskarmen på det niveau, der svarer til rummets funktion. Derfor er der lejligheder, der er undereksponeret det meste af året, som fratager deres indbyggere de gavnlige virkninger af sollys. Sollys er undervurderet ved at give menneskekroppen vigtige biologiske og psykologiske stimuli. Solens vigtige rolle tages i betragtning af hospitalernes arkitektoniske løsninger, skoler, børnehaver, planteskoler.

Ser på facaden af ​​moderne lejlighedskomplekser, nogle gange er det svært at vide, hvor er køkkenet, badeværelse, stort eller lille rum. Bedre modulær koordinering bør – begrænser rækkevidden af ​​snedkerarbejde til et par typer – skabe en bred mulighed for deres udskiftelighed, skabe forskellige sæt. Ved at reducere vinduerne i køkkener og mindre rum er det med fordel muligt at forstørre dem i store rum. Vinduet spiller en stor rolle i indbyggernes liv, påvirker interiørets karakter og stemning, og udefra bestemmer det bygningens udseende.

Vinduet har normalt en indvendig karm og en udvendig karm. Den indvendige vindueskarm ligner et smalt bord eller en hylde, hvorpå blomsterpotter ofte placeres. Vinduesrammen er dog en hindring, ofte uden ventilatorer, åbnet indad og tvunget til at tage gryderne af. I lyset af disse vanskeligheder oftere og oftere, især i lavere bygninger, blomster findes i potter eller kasser uden for vinduet, anbragt på et vindueskarm og sikret med et gelænder lavet af trælameller eller svejste jernsektioner.

Kasserne kan også placeres under vindueskarmen i åbne beholdere lavet af metalstænger, der er stærkt forankret til væggen.. Tegnebogen giver en større mulighed for kontakt med eksternt lys (fra den franske portefenetre). Det er et vindue udvidet til gulvet, beskyttet udefra af en gennemgående balustrade og glaserede dørblade, der åbner hele vejen. Denne løsning giver større indsigt i det eksterne rum, det giver dog meget mere beskedne fordele end en altan, på samme måde, som på vinduet, blomsterbeholdere kan placeres udenfor.