Valg af planter til altaner, loggier og terrasser

Valg af planter til altaner, loggier og terrasser.

Når du vælger planter til at plante en altan, skal du overveje stedet, hvor de vil blive plantet, og deres højde. I forreste kasser, placeret på den lange side af altanen, planter i mellemhøjde skal plantes, maksimum 25-30 cm. Dette gælder især planter i kasser, der er hængt på altanrækværket, som skal plantes med planter, der forgrener sig nedenfra; på denne måde undgås den lille dekorative visning af stilkene.

Valget af planter afhænger i høj grad af placeringen og isoleringen på altanen.

Du er nødt til at forudsige og planlægge udvælgelsen af ​​planter, således at altanen eller loggiaen blomstrer fra det tidlige forår til det sene efterår; dette kan opnås ved at plante kontinuerligt blomstrende eller sæsonbestemte planter, dvs.. blomstrer i det tidlige forår, om sommeren og efteråret.

Frøplanter plantes i containere på altaner (flance) eller så frø direkte i jorden. Der anvendes også flerårige planter – urter, som efter vinteren i jorden, beskyttet mod kulde med et let dæksel, de genoptager vegetationen om foråret, at blomstre i al sin herlighed om sommeren.

Selvom det undgås at placere altaner og loggier på den nordlige side af bygningen, det er undertiden situationen. For en sådan placering kan glem-mig-ikke anbefales. De blomstrer i april og dekorerer altanen indtil midten af ​​maj. Forget-me-nots er toårige planter; sået i juli-august, blomstrer de om foråret det følgende år.

I anden halvdel af maj kan knolde og kasser plantes med knoldbegonia, multiflorøs, om det smukke, store røde blomster, lilla eller lys koral. Denne meget dekorative plante er følsom over for stærk vind og regnvand fra altaner på de øverste etager.. Den bedste måde at dekorere skyggefulde fragmenter af loggier og altaner på er at plante vedbend eller periwinkle.

Almindelig vedbend danner en kompakt klump af grønne områder, og lange skud er normalt spredt over siderne af kassen, skaber en interessant dekoration til altanen.

Barwinek, grønne blade selv om vinteren, beriger med blåviolette blomster om foråret. At være en flerårig plante, det kan blive i kassen i et par år. Ligesom vedbend, dæk det med blade og sand eller tørv om vinteren. Periwinkle kimplanter kan dyrkes i en lejlighed uden meget besvær. Det er nok at skære kvistene i små sektioner med to blade og plante dem i potter eller kasser med tørv og sand i forhold til 1:1; efter nogen tid, når de slår rod, de kan transplanteres i altankasser fra forår til midten af ​​sommeren. Ikke meget, der er en plante, der tåler forhold på skyggefulde altaner, det er værd at pleje og tage særlig pleje af selv disse, som er blottet for farvede blomster.

Balkonerne på den østlige side ser helt anderledes ud, sydøst, syd, sydvest og vest. Det er meget lettere at vælge planter til disse steder, og de dyrkede arter blomstrer om foråret, om sommeren og efteråret.