Plantning af planter korrekt

Plantning af planter korrekt.

En god start er en garanti for succes. Omhyggelig jordforberedelse og den korrekte plantningsmetode er garanteret, at gennem årene vil en flerårig seng ligne et farverigt blomstertæppe.

Udsigten til en flerårig seng skal være en glæde i mange år, derfor er det meget vigtigt at omhyggeligt forberede underlaget, før planterne plantes. I tilfælde af vildtlevende og ukrudt senge betyder det, at de graves fuldstændigt, en hakke eller gaffel kan bruges til at løsne jorden på allerede dyrkede områder. Ved denne lejlighed tager vi ud og samler ukrudtsrødderne fra siden, såsom sofa græs, jorden ældste, morning glory eller buttercup. Det er et ret besværligt job, fordi selv de mindste stykker rødder skal fjernes – hvis vi forlader dem, om foråret vil de helt sikkert spire nye skud.

Derefter skal jordens kvalitet undersøges. Løs meget tunge jordarter med et højt lerindhold ved at tilføje sand til dem. Sandjord kræver tilsætning af mineralmel, forbedre deres evne til at fastholde fugt. Torvjord kan omdannes til fremragende havejord, tilføje sand til dem, mineralmel, kalk og kompost.

Endelig skal jordens næringsindhold bestemmes. Den nemmeste måde er at sende jordprøven til en regional kemisk-landbrugsstation eller til et privat laboratorium. Testresultaterne giver dig mulighed for korrekt at vælge sammensætningen af ​​de anvendte gødninger.

Forløbet af plantning af planter:

Der kan ikke efterlades et eneste skrot af bare jord i den flerårige seng.

Vand de nyligt købte stauder inden plantning. Først senere kan vi plante dem med rabat.

Gamle planter kan fjernes fra jorden med en gaffel, løs jorden og træk ukrudtsrødderne ud af den, sofa græs eller jord ældre.

Langvarig organisk gødning, mineralmel, jordforbedringsmidler eller andre jordforbedringsmidler blandes med kultivatoren.

Vi placerer planterne i sengen efter planen, rette det, Hvis det er nødvendigt. Afstanden mellem de forskellige planter er ikke den samme.

Rødkuglen kan ikke beskadiges ved transplantation af planten. Vi vender planten, tag fat under rodkuglen og fjern potten.

Placer planterne i de brønde, der er gravet med en lille spatel. Derefter komprimerer vi jorden rundt for hver plante med hånden.

I slutningen vander vi rabatten rigeligt, helst med en bred strøm af vand fra en haveslange, som ikke udvask jorden.

For at forhindre ukrudtsfrø i at spire, Dæk jordoverfladen mellem planterne med stråbark eller cortex-substrat.

Til arbejde på en allerede plantet rabat er smallere værktøjer egnede. Du kan arbejde med en hakke steder mellem planterne.

De fleste stauder kræver kun ly fra kulden i kolde, snefri vintre. Det er bedst at dække dem med grene af nåletræer.

Gode ​​planter vokser hurtigere.

At kende hinanden dog, lidt på planterne har vi mindre problemer med at finde de bedste prøver i havebutikken. I velrenommerede havebutikker kan du normalt stole på kvaliteten af ​​de planter, der tilbydes der. I andre tilfælde skal du se på rodklumperne af de planter, du køber – de skal være godt rodfæstede, ingen brune, rådne steder. Derudover skal rødderne ikke stikke ud fra hullet i bunden af ​​potten – de skal rives af, når de transplanteres, hvilket vil hindre dens yderligere vækst. Udvalgte planter skal rengøres, Fjern døde fragmenter, ukrudt og muligvis tørvesubstrat. Skær for høje skud af – det sparer planten unødvendig indsats.

Til stauder, der sælges uden hele rodkuglen, skære for lange rødder i bredden af ​​en hånd.

Træ i haven.

Barkunderlag og strimlede rester af grene bruges i stigende grad som barkflis og stingmateriale. Komposterede træbaserede rester er også velkomne i flerårige senge, fordi de indeholder kalium, som ikke findes i tilstrækkelig mængde i de fleste mineralgødninger.

Gødning og dækning af rabatten.

Når vi forbereder en seng til plantning, beriger vi den med organisk gødning, med komposteringsjord eller andre materialer, der forbedrer jordens sammensætning og næringsstofindhold. Vi gentager befrugtning hvert år, i marts, April eller maj. I slutningen af ​​vinteren eller det tidlige forår dækker vi desuden sengen med et lag humus eller kompostjord. Jorden under flerårige planter skal passes med særlig omhu (sommerfloxer, larkspur, solsikker og flerårige asters).

Måder at tage sig af stauder.

Rigelig vanding er en af ​​de vigtigste foranstaltninger til pleje af stauder. Virker bedst mellem planter, sprøjteslange med huller. Sådanne slanger kan købes i en havebutik, en gammel haveslange kan også tilpasses, perforering med en varm nål.

Stærke regn og vind kan medføre, at høje stauder bøjes til jorden. Derfor skal du binde dem pænt til bambusstængerne eller bruge specielle understøtninger. Nogle af de prydede stauder, for eksempel New England asters og New Zealand asters, de bliver mere holdbare, hvis vi i slutningen af ​​juni forkorter dem med omkring en tredjedel af deres højde.

Takket være klippet – dobbeltblomstring.

Larkspur, adjektiv, sommer forgyldning, lupiner og salvie tolererer ikke kun beskæring efter blomstring perfekt, men de uddeler blomsterknopper igen efter beskæring. Først efter at disse blomster er faldet, kan skuddene afskæres radikalt.