Rabat med urter – projekter

Rabat med urter – projekter. Hvordan et vellykket projekt oprettes.

Det farverige kaos i den flerårige seng er endda interessant, dog for at få planterne til at se effektive ud, der skal laves en nøjagtig plantningsplan. Her er projektet med en sådan rabat.

Planlæg at udfylde rabatter – farvede overflader repræsenterer blomsterne, hvert kors er en plante. Du kan også markere højden, hvilke individuelle arter opnår.

1. Bodziszek Endressa (Geranium endressii); 2. Kaukasiske tegn (Doronicum caucasicum); 3. Bjergkornblomst (Centaurea montana); 4. Japansk anemone (Anemone japonica); 5. Hun barberede sig blåt (TALL blå); 6. Aftenblomstret firkant (Oenothera tetragon; 7. Gylden hane (Corydalis lutea); 8. Forårs illusion (Omphalodes verna); 9. Pasque blomst (Pulsatilla vulgaris); 10. Sedum (Sedum telephium); 11. Have adjektiv (Erigeron hybr.); 12. Muskemalve (Malva moschata; 13. Grov solsikke (Heliopsis scabra);14. Have delphinium (Delphinium x belladonna); 15. Floks wiechowaty (Phlox paniculata).

Alle planterne, hvad vi har forestillet os i vores flerårige rabatprojekt, vokser perfekt i det normale, humus havejord. Derfor kan planen, der præsenteres her, bruges som den er i din egen have. Du kan også erstatte de planter, vi foreslår, med andre,af lignende højde og farve af blomster. Vi starter med at lave en liste over de planter, vi har brug for, hvorpå vi lægger deres blomstringstid, blomsterfarve og opnået højde. Derefter tegner vi formen på vores blomsterbed på papir og designer arrangementet af planter på det. Farvede papirstykker vil være meget nyttige til dette, som kan flyttes, indtil et tilfredsstillende projekt oprettes. Du skal også tage højde for blomstringstiden for de enkelte planter. Vi er virkelig interesserede i det, at vores komposition er smuk og farverig fra det tidlige forår til det sene efterår.

Geranium tåler fugtig og tør jord godt. Det blomstrer fra maj til august, når højde 30 cm.

Omieg blomstrer i farve i den flerårige seng i april. Højde -30 gør 50 cm.

Bjergkornblomst har brug for meget sol og blomstrer ofte to gange om året. Højde 30-50 cm.

Japanske anemoner tåler også delvis skygge. De blomstrer i september / oktober. Højde – gør 100 cm.

Husk også, at for mange forskellige planter ved siden af ​​hinanden ikke ser godt ud. Gartnere planter mindst tre planter af en art. Den eneste undtagelse kan være stærkt forgrenede dekorative stauder.

Han kan lide fugtig jord. Det når en højde på 30 gør 100 cm. Blomstringstid – April maj.

Aftenblomstrer blomster kontinuerligt fra juni til september. Det vokser op til 60 cm og tåler enhver overflade godt.

Illusionen vokser godt i skyggen af ​​andre planter. Det blomstrer fra marts til maj, vokser op til en højde 15 cm.

Sasanka – Sorten vist her tolererer kalkstenjord godt. Den blomstrer fra marts til april, at vise. gør 30 cm.

Przymiotno kan lide fuld sol og tåler tør jord godt. Det blomstrer fra juni til august. Højde til 80 cm.

Mallow fungerer bedst solrige steder. Den blomstrer fra juli til september, højde 60-80 cm.

Floksy – hybridvarianter af panikformet phlox (her 'Aida') når de 80 cm. De blomstrer fra juli til september.

Delphiniumet vokser smukt i god jord. Sorten 'Volkerfrieden' blomstrer fra juli til september.

Rabaternes størrelse

Færdig, allerede plantede flerårige senge er relativt lette at passe på. Der vil dog altid være noget at gøre med dem – derfor bør blomsterbedet ikke være for stort, så du nemt kan nå alle de planter, der vokser på den. Med den bredde, der er fastsat i vores projekt 2 m det er stadig muligt forudsat, at rabatten er tilgængelig fra alle sider. I tilfælde af blomsterbed med stauder tæt på væggen eller en hæk, skal der tilvejebringes plader eller sten for at gøre det lettere at gå og arbejde på blomsterbedet.

Kokorycz er også en krævende flerårig. Det blomstrer fra maj til september. Højde – 40 cm.

En af arterne af sedum. S. telefoni blomstrer fra juli til september og når en højde på op til 50 cm.

Solsikke er en perfekt baggrund for andre blomster, vokser til højden 120 cm. Den blomstrer fra juli til september.