Samfund for stauder – dekorative rammer

Samfund for stauder – dekorative rammer. Jorddække stauder og buske omkring blomsterbed.

Flerårige blomsterbed kan bruges som et dekorativt supplement til græsplæner eller terrasser. Men de kan også færdiggøres med en farvet eller grøn kant.

Jo mere farverige stauder, jo pænere kontrasten med hæk.

En kasse træhæk med en meget interessant form – lave og vinklede rabatter på siderne, og i hjørnerne i form af kugler.

Grab er populært ikke kun som en rabatgrænse, men hovedsagelig som et grønt hegn. Hækkene fra det er tætte, men grøn kun om sommeren.

Barnetræer har mørkegrønne nåle, på hvis baggrund alle de andre farver ser smukke ud. De ser meget attraktive ud, selv når de ikke er trimmet.

Irga kræver hyppig beskæring, fordi det vokser meget hurtigt og forgrener sig let. Perfekt til lave grænser.

Lave hække, farverige klumper af blomstrende stauder eller buske med blomster – enhver form for kant og finish ser meget effektiv ud som et supplement til en flerårig seng. Valget af de rigtige planter afhænger af valget af flerårige arter, men også karakteren af ​​hele haven. Formede hække ser godt ud i en almindelig have, rigt blomstrende. Overgroet, sammenfiltrede buske er mere velegnede til naturlige haver.

Stramt grønt, perfekt form.

Boxwood er en klassiker til alle former for støbte hække. I en have i landlig stil kan den ramme et blomsterbed plantet med farverigt blomstrende planter, i parker formes det til hække i forskellige størrelser og former, som kun du kan forestille dig.

Planten er billigere end buksbom, men med samme applikation, er en liguster. I juli er den dækket med hvide blomster, hvis den ikke beskæres, samlet i panikblomstrer, som senere bliver klynger af marineblå bær.

Mørkt barsk kan spille rollen som en rolig baggrund af farverige senge. Det ser meget flot ud om efteråret, når de små skinner mellem bladets mørkegrønne, røde bær. Hækkens højde afhænger af, hvordan rabatten plantes – buske kan yde fremragende beskyttelse mod vind for høje stauder, men de kan ikke skjule mindre stauder.

Grøn bue over indgangen. At kunne arbejde inde i en flerårig seng, der skal være tilstrækkelig passage i hæk. Små porte ser meget effektive ud, lukket øverst med en grøn tuck. Passagen kan også maskeres med planter, der er skåret i form af en søjle.

En grøn krat dækket af blomster.

De blomstrende buske, der adskiller den flerårige seng fra andre dele af haven, ligner en del af sengen. Masser af gode blomster, meget dekorative buske kan også trimmes frit. Farven på deres blomster bestemmer det endelige valg (matchet med farverne på blomstrende stauder) og deres højde. Hvis vi kun planlægger at plante kanten af ​​et farverigt plaster, vi kan bruge til dette formål, for eksempel cinquefoil, dekorativ kvæde, barbulę (Caryopteris) og tawula.

Så blomstrende buske kan vise deres smukkeste side, Der skal udvises forsigtighed, når man skærer dem. Efter blomstring kan skuddene afkortes, men hvis det er muligt, skal de vokse så frit som muligt, først da producerer de mange blomsterknopper.

Hortensiaer ser også smukke ud på kanten af ​​rabatten. De kan dog ikke trimmes, fordi de blomstrer på enårige.

Jasminowiec er en meget populær haven busk. For flerårige senge skal lave sorter vælges.

Den ornamentale solbær er meget dekorativ. Busken kan dannes, men så blomstrer den ikke så pænt.

Den japanske kvede kan nå højder på op til 2 m. Det tåler beskæring og kan formes til en busk.

Cinquefoil blomstrer meget tidligt. Det har ingen specielle krav og er perfekt til beskæring.

Græs (her hjerne) de rammer blomsterbedet og forbinder det forsigtigt med plænen.

Isotoma er meget smuk, men en sjælden plante. Det anbefales i koldere områder.

Epimedium kan lide det fugtigt, kølig jord og tolererer delvis skygge godt. Nogle sorter er stedsegrønne.

Sløjfen er dekorativ året rundt – om foråret har den lilla blomster, senere aflange blade.

Klumper af lave stauder, i alle farver.

Klumper af stauder kan skabe dekorative farverige pletter på kanten af ​​blomsterbedet. Så de kan plantes med succes i udkanten, omkring blomsterbedene. Den eneste betingelse for korrekt valg af planter er deres højde – kanten skal altid være et par centimeter lavere end de laveste planter i sengen. Sengens farverige kant kan fremhæve eller understrege de grundlæggende farver på stauder. Overgangen mellem blomsterbedet og plænens overflade kan gøres lettere ved at planlægge dekorative græsser af andre grønne nuancer eller flerårige planter med dekorative blade på deres kant..

Alle stauder, der skaber farverige puder, har brug for en meget velforberedt jord. Når de vokser, danner de et tæt virvar af skud, blade og blomster, endda gør det umuligt at luge eller løsne jorden senere. Stauder fodres bedst med flydende gødning, vil kompostere, som vi dækker planter til vinteren, indeholder for lidt næringsstoffer.

Bord – plantevalg.

Stedsegrønne buske Blomstrende buske Blomstrende grunddække flerårige planter
Berberis buxifolia (gør 40 cm) Berberis wilsoniae (gør 2 m) Alyssum saxatile (gør 30 cm)
Buxus sempervirens (gør 40 cm) Chaenometes japonica (gør 2 m) Aubrieta x indbyggere' (gør 10 cm)
Berberis verruculosa (gør 1 m) Cotoneaster divaricatus (gør 3 m) Cerastium tomentosum (gør 15 cm)
llex crenata (gør 1 m) Deutzia gracilis (gør 1 m) Dianthus (gør 30 cm)
Prunus laurocerasus (gør 1 m) Kerria japonica (gør 2 m) Iberis sempervirens (gør 20 cm)
Taxus baccata (gør 1 m) Philadelphus lemoinei (gør 2 m) Lavandula angustifolia (gør 30 cm)
Ligustrum vulgare (gør 2 m) Potentilla fruticosa (gør 1,50 m) Phlox subulata (gør 10 cm)
Thuja plicata (gør 2 m) Grov rose (gør 1,50 m) Saxifragaa x arendsii (gør 15 cm)