Lannoitamme ruukkukasveja

rosllinyKasvit tarvitsevat ravinteita menestyäkseen.
Siksi sinun on toimitettava ne, lannoittamalla kukkia. Ne kasvavat rehevämmin ja kukkivat kauniimmin, kun keväästä syksyyn (lokakuu) syötät niitä lisäksi lannoitteilla.

Useimmilla kasveilla on kohtuulliset vaatimukset. Lannoite tulee levittää kolmen tai neljän viikon välein keväällä, ja joka toinen viikko kesällä. Kukkien joukossa on kuitenkin myös "kiusallisia syöjiä" ja "ahmatteja". Ensimmäiset ovat kaktuksia, juki, palmuja, orkideat ja bromeliadit, toiseen pelargoniumiin, kiinalaiset ruusut, toiminto, parsa i bielunie. "Niejadkom" on annosteltava varovasti, vain kerran kuukaudessa. Ahmatti haluaa ruokkia jopa mitä 7-10 päivää.
Mutta muista, että juuri istutetut kasvit voivat alkaa antaa mikroravinteita vasta viimeisen käyttöpäivän jälkeen 2-3 viikkoa.

Älä lannoita lokakuusta maaliskuuhun. Voit käyttää vain trooppisia kasveja, jotka eivät mene lepotilaan, ja kukkia, jotka kukkivat talvella – Afrikkalaiset violetit, zygocactus, syklameenit (käytä puolet tavallisesta annoksesta).

Kysy kukkakaupasta, mikä lannoite sopii kasveihisi. Jauheen muodossa oleva jauhe leviää maan pinnalle ja sekoittuu varovasti sen kanssa. Kukat kastellaan nestemäisellä lannoitteella, sitä voidaan käyttää myös lehtien ruiskuttamiseen (hieman pienemmässä konsentraatiossa). Tikut ovat kiinni maassa.

Liian usein lannoitettu kasvi kasvaa hyvin nopeasti, mutta se ei kukki. Se voi jopa alkaa tuhlata pois! Lopeta sitten ruokinta useita kuukausia tai vaihda kukka uuteen ruukkuun.