Hollannin kieli

Hollannin kieli

Perinteisen kaivamisen aikana, vaikka liikuttaisimme varren pohjaa piikkien kanssa, kaivamisen seurauksena vain maaperän yläkerros irtoaa. Useimmiten se on täysin riittävä käsittely maaperän rakenteen parantamiseksi syvyydessä, johon useimmat kasvit voivat tunkeutua, ainakin kehityksen alkuvaiheessa. Kuitenkin, jos löysäämme maaperää paljon syvemmälle, kasvien juuret pääsevät helpommin maan alempiin kerroksiin. Kahden lapion syvyyteen irtoaminen on ns. Hollannin kieli. Valmistamme ne yleensä pinnoille, joita ei ole viljelty toistaiseksi tai jos ne ovat maaperää, eli humuspinnan alapuolinen maaperäkerros, se on ytimekäs ja raskas.

Suoritetaan hollantilainen

Poista humuskerros kaivetun maaperän ensimmäisestä nauhasta (yhden lapion syvyyteen) ja prisma sen sivussa. Sitten kaivamme maaperän lapion syvyyteen peittämällä sen humusmaalla, joka on poistettu seuraavasta nauhasta. Siirrä ensimmäisestä nauhasta poistettu humusmaaperä viimeiseen peittämään ja löystyneeseen maaperään. Valitsemme rikkaruohot huolellisesti työssämme, juuret ja kivet. Hollannin kielen käyttö on pitkäaikainen menettely, mikä kannattaa tehdä varsinkin kasvattaessa vaativampia puita ja pensaita.

Hollannin kieli – vinkkejä

• Ruoppauksessa on parasta käyttää lapiota humuskerroksen poistamiseksi, a alemman kerroksen löysäämiseen – leveät hampaat. Jos toimenpide suoritetaan syksyllä, jätä maaperä terävään uraan. Hollantilainen kielenkäyttö milloin tahansa edellyttää vakojen välitöntä haravointia. Muuten haihtumistappiot ovat liian suuria. Jos maaperä on hyvin tiivistä, voimme löysätä sitä vielä enemmän, kaivaa maata kolme pataa syvästi. Tätä menettelyä kutsutaan sääntelijöiksi ja se on erittäin työläs. Henkilökohtaisesti, useimmille maaperille, En ole vakuuttunut tällaisen kaivamisen tehokkuudesta, mikä ei suinkaan tee, että en suosittele sen toteuttamista.

Roomalaiset pitivät loppujen lopuksi maaperän irtoamista riittävänä vasta sitten, kun se oli kaivettu lähelle syvyyttä 2 m. Vain se, Roomalaisilla oli orjia työhön.