Kompostori – Jätteiden valinta

Kompostori – Jätteiden valinta.

Teoreettisesti lähes kaikki materiaalit soveltuvat kompostointiin, joka oli aiemmin elämänmuoto (ainakin planeetallamme). Siksi puutarhajätteet eivät ole sopivia, mutta myös suurin osa keittiön jätteistä. Jos meillä on käytössämme suuri määrä materiaalia, esimerkiksi.. leikattu ruoho, meidän on sekoitettava se toiseen materiaaliin, esimerkiksi.. lehtiä tai revittyjä sanomalehtiä. Havupuiden ja ikivihreiden kasvien hajoamisprosessi kestää yleensä kauan, siksi on parempi käyttää tätä materiaalia multaa metsäpuutarhoissa. Voimme lisätä sahanpurua vain pieninä määrinä, muistaa, sekoita se hyvin muun materiaalin kanssa.

Piikkejä piikkikasveista, aivan kuten sairaat kasvit, parempi polttaa, ellemme ole kokeneita puutarhureita, jotka tietävät, kuinka kompostoida tällaista materiaalia. Meidän tulisi myös välttää rikkaruohojen varastointia. Ne voidaan kompostoida, alepo uprzednim wysuszeniu lub moczeniu w wodzie przez okres przynajmniej jednego miesiąca. Lihajätteet, mukaan lukien luut, parempi antaa ystävillesi, kuka tekee koiristaan ​​onnellisia heidän kanssaan. Puhutaan koirista, koiran ulosteet ovat täydellisiä kompostointiin, aivan kuten muiden lemmikkien ulosteet. Vanhat sanomalehdet ja pahvi ovat myös sopivia materiaaleja, jos kastelemme ja murskaamme ne etukäteen. Höyhenet ja hiukset lisäävät myös kompostimme arvoa. Tunnen muutaman intohimoisen puutarhurin, jotka jopa heittävät kynsileikkauksensa kompostoriin!