Maaperän kaivaminen

Maaperän kaivaminen on yksi maaperän rakenteen parantamisen perushoidoista. Yleensä siihen liittyy myös kivien poisto, rikkaruohot ja juuret sekä lannoite lannan tai kompostin muodossa. Kaivaminen on välttämätöntä, kun valmistelemme uutta paikkaa sängylle tai sängylle. Yleensä kaivamme myös kasvipuutarhan maaperän kerran vuodessa, ja tämän menettelyn tarkoituksenmukaisuus kyseenalaistetaan yhä useammin.. On todellakin tilanteita, kun vuosittaiset kaivaukset voivat tehdä enemmän haittaa kuin hyötyä.

Raskaan maaperän on varmasti syytä kaivaa joka vuosi, liian ytimekäs. Tämä hoito tekee, että niiden rakenne on löystynyt, mikä tekee niistä läpäisevämpiä. Maaperän jättäminen terävään uraan talveksi lisää sen jäätymispintaa, mikä on hyödyllistä tässä tapauksessa. Maaperässä jäätyvä vesi hajottaa tiivistetyt maaperät. Keskiraskaat maaperät reagoivat myös kaivamiseen suotuisasti. Keväällä ne kuivuvat nopeammin ja lämpenevät helpommin, mikä nopeuttaa viljeltyjen kasvien kasvua ja kehitystä. Kevyessä maaperässä tilanne on kuitenkin erilainen, löysempi rakenne ja huono veden ja mineraalien kertyvyys. Kaivamalla ne syksyllä, voimme pahentaa heidän fyysistä kuntoaan, koska ylimääräinen rentoutuminen ja ilmastus nopeuttavat orgaanisten aineiden hajoamista. Joten käy ilmi, että vuotuinen kaivaminen on vähiten suositeltavaa maaperässä, johon ne on helpoin tehdä! Maaperän kaivaaminen joka viides näyttää olevan tehokkain, Seitsemän vuotta. On parempi käyttää ylimääräistä energiaa säännölliseen kitkemiseen. Vuosittainen kaivaminen kasvipuutarhoissa – varsinkin jos käytät viljelykiertoa – se on sitäkin vähemmän perusteltu, loppujen lopuksi juurikasvit löysätään joka neljäs vuosi joka tapauksessa.

Vuosittaisen kaivamisen lopullinen päätös riippuu siis maaperän ja viljeltyjen kasvien tyypistä. On syytä noudattaa sääntöä: sitä kevyempi maaperä, mitä vähemmän löysää hoitoja ja sitä pienempi niiden syvyys. Raskaan maaperän omistajien tulisi piristää itseään, että tämä menettely on helpompaa joka vuosi.

Ennen kuin aloitamme maaperän kaivamisen, meidän pitäisi varmistaa, että maanpinnan alla ei ole matalasti asetettuja sähkökaapeleita. Aloitamme työn poistamalla alueella kasvava kasvillisuus, mikä vaikeuttaisi kaivamista, ja kiviä sen pinnalla. Pitkä ruoho on leikkaamisen arvoinen. Kaivamiseen on periaatteessa kaksi päämenetelmää. Ensimmäinen on yksinkertainen maakerroksen inversio, jättämättä vakoa. Toinen tapa on kaivaa uralla, ja voimme ensin heittää ohuen kerroksen kasvillisuutta maahan, jonka leikkaimme lapalla, ja peitä se sitten puhtaalla maaperällä. Jos kasvillisuus koostuu pääasiassa hankalista rikkaruohoista, meidän ei tietenkään pitäisi haudata heitä takaisin maahan, mutta siirrä kompostoriin tai kuivaa ja polta.

Puutarhurit, jotka eivät kasva orgaanisesti, voi päästä eroon rikkaruohoista, käyttämällä rikkakasvien torjunta-aineita. Käytä niitä aina liitteenä olevien ohjeiden mukaisesti. Meidän pitäisi myös ottaa se huomioon, että joitakin rikkakasvien torjunta-aineita on käytettävä useita viikkoja ennen suunniteltua maankaivoa, toiset, toimimaan tehokkaasti, vaativat sopivia sääolosuhteita ruiskutuksen jälkeen. Puutarhurit, jotka eivät halua käyttää rikkakasvien torjunta-aineita, voi päästä eroon rikkaruohoista, pinta useita kuukausia, jonka he aikovat kaivaa, tummalla kalvolla.

Jos aikaisempaa kitkemistä ei tarvita, rikkaruohot, joilla on vahva juuristo, esimerkiksi.. ohdake tai nokkonen, poista se varovasti kaivamalla maata (yhdessä kivien ja erilaisten roskien kanssa, jota kohtaamme varmasti useammin kuin kerran maan alla). Vihreää lantaa ja vähemmän rasittavia rikkaruohoja varten kasvatetut kasvit voidaan kaivaa turvallisesti.