Kemialliset lannoitteet

Kemialliset lannoitteet.

Jos kasvit kukoistavat, ei ole mitään syytä, käyttää keinotekoisia lannoitteita. Ylilannoitus on haitallista, koska se aiheuttaa liiallista, pahentaa kasvien kasvua, jotka tulevat vähemmän pakkasenkestäviksi ja alttiimmiksi tuholaisten hyökkäyksille.

Toisaalta kasvit, joilla on oireita alijäämistä, he tarvitsevat ehdottomasti apua. Esimerkiksi, Lehtien kellastuminen ja huono kasvu viittaavat riittävän typen puutteeseen. Ruskeat lehtien värimuutokset ja lehtien terien reunojen kuivuminen ovat yleensä merkki kaliumpuutoksesta, varsinkin jos siihen liittyy heikompaa kukkakehitystä tai huonompaa hedelmää. Laskimoiden ympärillä olevien lehtien kellastuminen on tyypillinen oire magnesiumin puutteesta. Joillakin kasveilla on erityisen suuri mineraalien kysyntä. Päätemällä rikastuttaa maaperää oikeilla mineraaleilla, meidän tulisi kuitenkin aina käyttää tervettä järkeä ja kasvien havaintojen tuloksia. Lannoitteita käytetään parhaiten alkukeväällä, kasvukauden alussa.

Muistetaan, että sairaat kasvit eivät yleensä pysty käyttämään lannoitetta oikein. Tällaisten kasvien heikentynyt juuristo ei absorboi annettuja mineraaleja, siten niiden liiallinen pitoisuus maaperässä, ja tämä voi vahingoittaa kasveja vielä enemmän. Tämä tilanne on erityisen vaarallinen konttien viljelylle.

Kolme päämineraalia, niin kutsuttu. makroelementy, atsotiin (N), Fosfori (P) ja kaliumia (K). Yleisesti ottaen, typpi edistää vihreän massan kasvua, fosfori juurijärjestelmässä, a potas na rozwój kwiatów i wytwarzanie owoców. Nämä kolme makroainetta sisältyvät aina lannoitepakkauksiin tässä järjestyksessä, sekä tiedot kunkin prosenttiosuudesta. Muita tärkeitä makroravinteita ovat magnesium (Mg), kalsiumia (Että) ja rikki (S). Mikroravinteilla on myös tärkeä rooli, kuten rauta (Fe), mangan (Mn), kupari- (Kanssa), sinkki (Zn), bor (B) ja molybdeeni (Mo).

Hieno hoito:

• Muutama vuosi sitten japanilainen kirsikkani sairastui (Prunus serrulata). Lehdet alkoivat kellastua ja pudota. Se saattaa tuntua, että loppukeväästä syksy on tullut puutarhaani. Onneksi yksi annos Epsom-suolaa riitti – 200 g na 10 litraa vettä – jotta puu saisi takaisin terveellisen ulkonäön. Kirsikka kärsi magnesiumin puutteesta, joiden puutteet on korjattu.