Kompostori – Materiaalin varastointi

Kompostori – Materiaalin varastointi.

Meidän pitäisi yrittää kerätä monimuotoisinta materiaalia kompostia varten – se on yksi tekijöistä, jotka määräävät lopputuotteen hyvän laadun. Kun jäte ilmestyy, voimme varastoida sen suoraan kompostoriin, pinota ohuina kerroksina tai väliaikaisesti säilyttää pusseissa ja kompostoida, vasta kun keräämme oikean määrän niistä. (Materiaali, josta laukku on valmistettu, pitäisi päästää ilmaa).

Kun kompostori on täynnä, voimme jättää materiaalin vuodeksi, niin että se hajoaa hitaasti tänä aikana. Yhden vuoden kuluttua tyhjennämme astian ja käytämme kypsää kompostia. Monet puutarhurit tyhjentävät astian viikon tai kahden kuluttua ja siirtävät yksittäisiä kerroksia näin, niin, että housujen kerrokset ovat päällä. Tällainen menettely luo paremmat olosuhteet bakteerien kasvulle, mikä nopeuttaa kompostoidun materiaalin hajoamista.

Kompostorin täyttö, muistetaan, jotta ei voiteta seuraavia kerroksia – kompostoidulla materiaalilla on oltava vapaa pääsy ilmaan. Saamme parhaat tulokset, vuorotellen kuivaa materiaalikerrosta (esimerkiksi.. olki, ovat) ja märkä (esimerkiksi.. juuri leikattu ruoho) ja kaatamalla ne maahan tai seulomalla, kypsä kompostin lisäämällä mahdolliset aktivaattorit. Jos aiomme siirtää kompostoitua materiaalia, työtä helpottaa kaksi konttia, jonka avulla voit siirtää materiaalia yhdestä toiseen. Kuitenkin, jos meillä on vain yksi kompostori, tyhjennämme sen ja lataamme sen uudelleen, ensin asettamalla kerroksia vähemmän kompostoitua materiaalia. Levitä kypsempi materiaali reunoille ja päälle. Tarpeista riippuen, voimme lisätä hieman kosteampaa tai kuivempaa materiaalia.

On hyvä peittää kokonaisuus lantakerroksella, mikä vähentää lämpöhäviötä ja haihtumista.