Luonnolliset lannoitteet

turve.

Käytämme tontilla olevaa turvetta lannoitteena, joka rikastaa maaperää humuksella ja parantaa sen rakennetta. Turpea on kahta tyyppiä: korkea ja matala. Korkea turve on hyvin hapan (pH 3,5-4,5). Voit kuitenkin ostaa happamattomaa turpetta (o pH 5,5-6,5 olla noin pH 7,0-7,5), ts. turve sekoitettuna kalsiumlannoitteeseen. Matalan turpeen väri on tummanruskea, se on pirstoutuneempi ja hajoavampi ja mineraalipitoisempi. Koska turpeen louhinta liittyy turpeen tuhoutumiseen, monet puutarhurit eivät käytä sitä, korvaamalla se esim.. kuori tai kookoskuidun substraatti.

Sienilannoite.

Sieni-substraatti on arvokas orgaaninen ja turve-lannoite, joka saadaan sienikasvatusjakson päättymisen jälkeen.. Se on kompostoidun hevosen lannan ja turpeen seos, joka on tiivistetty lannoite, joka sisältää runsaasti orgaanisia ainesosia., mineraali ja mikroelementit. Sienikompostilla on happamuutta vähentäviä ominaisuuksia, koska se sisältää do 20% lannoitekalkki. Tähtisubstraatin juoksevuus mahdollistaa kompostin käytön myös niityillä ja nurmikoilla. Luomupuutarhureiden tulisi hankkia lannoite orgaanisista sienistä.

Kookoskuidun substraatti.

Yhä useammat puutarhurit ovat vakuuttuneita juuri tämän alustan käytöstä multaa. Se estää rikkakasvien kasvua hyvin ja laskee maaperän pH-arvoa. Lisäksi se pelottaa etanat. Muista kuitenkin, että kookoskuitusubstraatti voi olla haitallista koirille, jotka syövät sitä mielellään.

Merilevälannoite.

Merilevässä on paljon kaliumia ja algiinia, mitä he antavat. Valmistettu sitomaan paremmin maaperän hiukkasia. Voimme suoraan lannoittaa kosteaa maata tai rikastuttaa kompostikasaa. Merilevälannoite ei sisällä suolaa, siksi se on täysin turvallinen. Kalkkeutunut merilevä soveltuu molempien kevyiden maaperien lannoittamiseen, sekä raskas – molemmissa tapauksissa ne parantavat merkittävästi alustan rakennetta, kasvien kehityksen tukeminen.