Maaperän happamuus ja emäksisyys

Maaperän happamuus ja emäksisyys.

Puutarhureiden tulisi kiinnittää suurta huomiota maaperän pH-arvoon. Mitataan se asteikolla 0 tehdä 14. Jos pH-indikaattori on 7, tarkoittaa, että reaktio on neutraali. Alempi pH osoittaa happaman reaktion, ja korkeampi – emäksinen. Useimmat kasvit suosivat maaperää, jonka pH on 6,5-7, jotkut kuitenkin sietävät emäksistä maaperää, ja on sellaisia, esimerkiksi.. Rhododendronit, pierises tai mustikoita, jotka menestyvät parhaiten maaperässä, jonka pH on alle 5,5.

Maaperän happamuus tai emäksisyys on seurausta tiettyjen mineraalien puutteesta ja runsaasta muista. Kalkkikivi- tai liidumaaperät ovat emäksisiä ja runsaasti kalsiumia, usein vähän magnesiumia, asuu fosforissa. Toisaalta happamat maaperät sisältävät yleensä suuria määriä magnesiumia ja alumiinia. Neutraali maaperä tarjoaa parhaan ympäristön bakteerien kasvulle, joka tarkoittaa, että orgaanisten aineiden hajoaminen on nopeinta niissä, ja kasvien saatavilla olevien ravinteiden tarjonta on suurempi.

Alkalisen maaperän reaktion muutos.

On paljon parempi sopeuttaa kasvit maaperään, jolla on tietty pH, kuin muuttaa hänen reaktioitaan, varsinkin kun uutta reaktiota ei yleensä voida ylläpitää pysyvästi. Emäksistä maaperää pidetään usein hankalana, ja silti on olemassa monia kasvilajeja, jotka suosivat tällaista maaperää. Jos ne ovat hyvin valutettuja, ne sopivat täydellisesti kasvien viljelyyn, joiden juuret eivät siedä kasteltua maata. Puutarhan omistajat, jossa on emäksistä maaperää, he katsovat perverssi kauan kaipaamaan happamia olosuhteita suosivia kasveja, erityisesti kameliat ja alppiruusut. Paras tapa tyydyttää samanlaiset halut on kasvattaa näitä kasveja happamassa maaperässä. Kamelia ja rododendroni ovat peräisin metsäympäristöstä, astia on siksi asetettava paikalleen, jossa ankara aurinko ei vahingoita kasveja. Voimme myös rakentaa pienen, happamalla maaperällä täytetty kohonnut kerros ja rikastettava sitä säännöllisesti sopivalla kompostilla (mieluiten metsänhiekasta). On myös mahdollista alentaa pH-tasoa lisäämällä rikkiä väliaineeseen, En kuitenkaan ole koskaan henkilökohtaisesti kokeillut tätä menetelmää.

Maaperän reaktioiden testaus:

• Voimme oppia melko vähän maaperämme reaktioista, katsellen naapureideni puutarhoja. Jos havaitsemme niissä paljon terveellisiä vihreitä alppiruusuja, kiiltävät lehdet, voimme melko olettaa, että maaperämme on hapan. Jos toisaalta alueella epäillään happamaa maaperää suosivien kasvien puutetta tai jos sinikukkivat hydrangeat muuttuvat vaaleanpunaisiksi, se on todennäköisesti emäksinen maaperä.

• Ainoa varma tapa tarkistaa maaperän pH on suorittaa testi. Tätä tarkoitusta varten meidän on ostettava maaperän pH-testisarja. Sarja sisältää koeputken, joka on täytetty liuoksella, joka muuttaa väriä sekoitettuna maaperään. Koska maaperän pH-arvolla on taipumus vaihdella puutarhassa, testausta varten on otettava useita näytteitä puutarhan eri paikoista. Suorittamalla testi, voimme säästää omaisuuden, mitä kulutamme tarpeettomasti sopimattomiin kasveihin.