Maaperän tyypit

Maaperän tyypit:

Maaperätyypit

Hiekkaiset maaperät – Hiekkaiset maaperät ovat rakeisia, niiden hiukkaset eivät tartu yhteen, joka tarkoittaa, että ne kuivuvat nopeasti ja huuhtelevat ravinteet helposti niistä. Hiekkaisilla mailla ei kuitenkaan ole vain haittoja. Ne lämpenevät nopeasti keväällä, niiden löysääminen tai kaivaminen ei vaadi vaivaa. Hiekkaisen maaperän laatua parantavat hoidot koostuvat pääasiassa intensiivisestä orgaanisesta lannoituksesta. Kasveja on melko vähän, jotka haluavat löysän istuvuuden, hyvin valutettu maaperä, mukaan lukien monet Välimerelle kotoisin olevat lajit. Laventeli, timjami tai rosmariini viihtyvät hiekkaisilla mailla paljon paremmin kuin raskailla savimailla. Kasvien, joiden pakkasenkestävyys on alhaisempi, on paljon helpompi selviytyä talvesta kuivemmilla hiekkarannoilla kuin raskailla mailla.

Hiekkaiset maaperät – kasvavia vinkkejä:
• Hyvä tapa pitää vesi hiekkamaassa on peittää ne multaa karkean soran tai kivihiekan muodossa. Aloitamme kaivamalla sängyn ja ruokkimalla sitä orgaanisella lannoitteella. Kukkapenkkiin valitsemme kuivuutta kestäviä kasveja. Vesi ne runsaasti ja peitä ne paksulla multaa 8-10 cm.

Hiekkaiset savimaat – Tämän tyyppinen maaperä on eniten kysyttyä. Hiekkaisilla savimailla on hyvä vesivarasto, kohtalainen läpäisevyys, ne ovat kohtalaisen ilmavia ja lämpenevät hyvin. Käytämme intensiivistä orgaanista lannoitetta hiekkarannalla, antaa heille samanlaisia ​​ominaisuuksia kuin hiekkapohjaisille maaperille. Yritämme saavuttaa samanlainen vaikutus, lisäämällä terävää soraa savimaalle, parantaa niiden huokoisuutta, ja siten myös läpäisevyys.

Savimaaperät – Se on raskas maaperä, hienorakeisella rakenteella. Se koostuu pienistä, tiheästi pakatut hiukkaset, joissa on suuri osa kelluvia osia. Huono huokoisuus tekee, että tämä maaperä ei ole kovin veden ja ilman läpäisevä. Märänä se muuttuu erittäin tahmeaksi, ja aurinkoisina päivinä se muodostaa kovan kuoren pinnalle. Nämä savimaaperän ominaisuudet ovat vastuussa sen vaikeasta viljelystä. Toisaalta maaperä on hedelmällistä. Jos parannamme heidän rakennettaan, katsotaan, että monet kasvit, esimerkiksi.. Ruusut, mieluummin heikko kuin hiekkainen maaperä. Todistettu menetelmä savimaaperän ominaisuuksien parantamiseksi on kasvien kylvö viherlantaan. Sininen lupiini antaa erinomaisen vaikutuksen, joiden juuret löysää maata kasvun aikana. Heti kun se alkaa kukkia, leikkaa se alas ja kaivaa se maaperän kanssa.

Savimaaperät – kasvavia vinkkejä:
• Jos meidän on navigoitava märällä savimaalla, meidän on parempi laittaa lauta siihen, varsinkin kun työskentelet nurmikon reunalla.
• Jotkut kasvit puutarhassa, esimerkiksi.. Valkosipuli, on parempi kasvaa radlineilla. Radlinien maaperä on paljon läpäisevämpää. Lisäksi kasvien juuret ovat sen vuoksi korkeammat, hienoin (talvella ja alkukeväällä) ja kostein maaperäkerros.
• Kuivaa märkä raskas savimaata yksi vuosi ennen viljelyn aloittamista kannattaa peittää se kaareville tankoille venytetyllä kalvolla. Suunnitellun sängyn päälle levitetty folio puolestaan ​​suojaa maaperää sateelta ja lämmittää sitä, samalla varmistamalla ilman pääsy.
• Maaperän tyhjennys on helpompaa, kun alennus ei ylitä 1,2 m ja se on kohonnut hieman maanpinnan yläpuolelle.