Vuoroviljely

Vuoroviljely.

Joka vuosi saman lajin tai samankaltaisten lajien viljely samassa paikassa johtaa ravinteiden yksipuoliseen ehtymiseen ja sadon vähenemiseen.. Tätä ilmiötä kutsutaan maaperän väsymykseksi. Siihen liittyy usein samaan perheeseen kuuluvien kasvien tartuttavien tautien lisääntyminen ja vaarallisten tuholaisten kertyminen. Maaperän pinnan optimaalinen käyttö ja terveellisen ja hedelmällisen sadon saaminen, meidän tulisi käyttää viljelykiertoa, eli lajien järkevä muutos, suunnitellaan etukäteen useita vuosia. Käytännössä viljelykierto toimii parhaiten suurilla alueilla, peltokasveissa. Pienessä puutarhassa, jossa kukkapenkit ovat useimmiten suoraan vierekkäin, oikean viljelykierron saaminen on paljon vaikeampi. Mimo to warto go stosować, varsinkin silloin, kun vihanneksia kasvatetaan korotetuilla sängyillä, emmekä sekoita eri sängyn maaperää.

Neljän vuoden viljelykierto

Viljelykierron käyttö vaatii meitä suunnittelemaan kasvien peräkkäin tietyllä viljelyalueella. Parhaan kirvesmiehen tuloksen saavuttamiseksi meillä on riittävä lattiapinta), Jaamme alueen neljään erilliseen osaan ja sovellamme neljän vuoden viljelykierrosta kullekin niistä. Tältä voi näyttää pyörimisryhmien sekvenssi kasvipuutarhan yhdessä osassa:

Vuosi yksi: ennen palkokasvien kylvämistä (ryhmä 1) rikastuttaa maaperää lannalla ja pienellä määrällä mineraalilannoitteita. Sadonkorjuun jälkeen levitetään lantaa ja mineraalilannoitetta uudelleen.

Ryhmä 1: palkokasvit – herne, papu, härkäpapu, Soija, linssi.

Toinen vuosi: kylvämme / istutamme sipulit (ryhmä 2). Sadonkorjuun jälkeen maaperä lannoitetaan kypsällä kompostilla ja juurikasveille sopivalla mineraalilannoitteella.

Ryhmä 2: sipuli – sipuli, Valkosipuli, varten.

Kolmas vuosi: juurikasvien viljely (ryhmä 3). Sadonkorjuun jälkeen lannoita maaperä lannalla ja mineraalilannoitteella.

Ryhmä 3: juuri ja yökerho – porkkana, seler, persilja, lähteä, scorzonera, pasternak, tomaatti, pippuri, Karhunvatukka.

Neljäs vuosi: ristikukkaisten kasvien viljely (ryhmä 4).

Ryhmä 4: ristikukkainen – kaali, kukkakaali, lehtikaali, parsakaali, brukselka, retiisi, nauris, brukiew, kalarepa.

Jos puutarhan pinta tekee mahdottomaksi soveltaa neljän vuoden viljelykiertoa, Voimme yhdistää sipulit ja juurikasvit yhteen viljelykierrosryhmään ja käyttää kolmen vuoden jaksoa.

Monivuotiset kasvit

• Jotkut puutarhurit luovat erillisen puutarha-alueen monivuotisille kasveille. Henkilökohtaisesti haluan kuitenkin kasvattaa tällaisia ​​kasveja muiden kenttien joukossa (muutenkin teen samoin hedelmäpensojen kanssa).

Koordinaattiviljely

• Toinen viljelykierto on ns. koordinoida viljely, joka käsittää eri kasvilajien samanaikaisen viljelyn samalla pellolla. Tätä ratkaisua kannattaa harkita erityisesti pienissä puutarhoissa. Yhdessä sängyssä voimme samanaikaisesti viljellä esim.. porkkana pääkasvina ja retiisi keskisadona. Tärkeä, että saalisadon kasvu on nopeaa ja se korjataan, ennen kuin pääkasvi varjostaa sen.