Mineraalilannoitetyypit

Mineraalilannoitetyypit.

Puutarhakeskusten hyllyt ovat täynnä erilaisia ​​lannoitteita. Itse asiassa ne kaikki voidaan jakaa useisiin perusluokkiin.

Yksikomponenttiset lannoitteet

Yksikomponenttiset lannoitteet rikastavat maaperää vain yhdellä mineraalikomponentilla. Esimerkiksi, ammoniumsulfaatti tai ammoniumnitraatti vain täydentää typen puutetta, fosfori-superfosfaatin puutteet, ja kaliumsulfaatti tai kaliumsuola rikastavat maaperää vain kaliumilla.
Silloin käytämme useimmiten yksikomponenttisia lannoitteita, kun pystymme määrittämään tietyn makroravinteen alijäämän.

Yhdistetyt lannoitteet

Yhdistetyt lannoitteet sisältävät sekä makro-, sekä kasvien kehitykseen tarvittavat hivenaineet. Lannoitteen tarkka koostumus ja tiedot annoksista, jota tulisi käyttää, ovat valmistajan ilmoittamia pakkauksissa. Tällaisten lannoitteiden kemiallinen koostumus mukautetaan eri kasvilajien tarpeisiin. Luonnonmukaisia ​​orgaanisia ainesosia sisältävät orgaaniset mineraalilannoitteet ansaitsevat erityistä huomiota, jotka lisäävät humuspitoisuutta, ne tarjoavat kasveille parempaa vettä ja ravinteita ja edistävät koko juurijärjestelmän parempaa kehitystä.

Pitkävaikutteiset lannoitteet

Monikomponenttisten lannoitteiden käyttö, jolla on hallittu ja pitkävaikutteinen vaikutus, varmistaa, että yksittäiset komponentit vapautuvat maaperään monien kuukausien ajan. Yleensä lannoitamme maaperän niiden kanssa alkukeväällä, tarjota kasveille oikea määrä makro- ja mikroelementtejä koko kasvukauden ajan. Monien näiden lannoitteiden koostumus valitaan usein tiettyjen kasvilajien erityisvaatimusten mukaisesti.

Nestemäiset lannoitteet

Lannoitteita on monia, joita käytetään nestemäisessä muodossa, veteen laimentamisen jälkeen. Tämän tyyppinen lannoite on erityisen käytännöllinen astioissa kasvatetuille kasveille, Voimme kuitenkin lannoittaa myös maassa kasvaneet kasvit. Monet puutarhurit tekevät vihannesten keittoja itse: juuri poimittuja tai kuivattuja kasveja kaadetaan kuumalla vedellä ja laitetaan sivuun 24 tuntia. Sen jälkeen kun keittäminen vanhenee, se keitetään ja sitä käytetään lannoitteena.

Lehtilannoitteet

Joitakin nestemäisiä lannoitteita voidaan levittää myös lehtien levitykseksi. Tavoitamme heidät ensisijaisesti epifyyttien valtaan (kasvit, jotka käyttävät muita kasveja tukena) ja kasvit, joilla on heikosti kehittynyt juuristo.