Vihreäksi lannoitteeksi suositeltavia kasveja

Vihreäksi lannoitteeksi suositeltavia kasveja.

Sinimailanen (Medicago sativa)

Palkokasvi, joka tuottaa vahvan juuriston, varmistaa maaperän syvä irtoaminen. Antenniosan nopea kasvu hedelmällisillä mailla. Se ei pidä kosteasta maaperästä, sietää kuivia ja aurinkoisia paikkoja. Lucerne voidaan kylvää keväästä kesään ja kaivaa kesällä tai jättää talveksi. Se rikastaa maaperää makroelementeillä ja kalsiumilla.

Tattari (Fagopyrum esculentum)

Vuotuinen kasvi, jolle on ominaista nopea kasvu ja syvä juuristo. Sietää huonoa maaperää, mukaan lukien hapan. Kylvämme tattaria kesällä ja kaivamme sen yhden tai kolmen kuukauden kuluttua. Se on hyvä kalsiumin lähde. Kukat houkuttelevat hyödyllisiä ilmatyyppejä, joiden toukat ruokkivat kirvoja.

Veripunainen apila (Trlfolium incamatum)

Tunnetaan yleisesti ruumiillistumana. Hänen kukkansa, houkutella mehiläisiä, ne ovat niin kauniita, että monet puutarhurit kaivavat sitä läpi, vasta kun se kukkii. Kylvö keväällä tai kesällä; yleensä kahden tai kolmen kuukauden kuluttua. Matala pakkasenkestävyys. Mieluummin kevyt maaperä.

Niitty apila (Trifolium pratense)

Sitä kutsutaan myös punaksi apilaksi. Kylvämme alkukeväästä | myöhäiskesä, mieluiten savimaalla. Kaivamme kolmen ja kolmen jakson jälkeen 18 kuukaudet.

Kozieradka (Trigonella foenum-graecum)

Kutsutaan myös kreikkalaiseksi apilaksi. Se on vuotuinen kasvi, joka rikastuttaa maaperää typellä. Kylvämme sen keväällä tai kesällä ja kaivamme sen kahden tai kolmen kuukauden kuluttua. Mieluummin läpäisevä maaperä.

Härkäpapu (riippuvuutta aiheuttava faba)

Typpia sitova palkokasvi. Se jättää maaperän, jolla on erittäin hyvä rakenne. Kylvämme siemenet keväällä tai kesällä. Jätä kesällä viljelykasvien papuja talveksi ja kaivaa ne alkukeväällä.

Ruis (Ruisvilja)

Jotkut puutarhurit eivät pidä tästä kasvista. He ovat peloissaan, että sen viljely voi antaa vaikutelman, että he laiminlyövät puutarhansa, salliminen, kasvaa ruoholla. Ruis parantaa kuitenkin merkittävästi raskaan maaperän rakennetta, se on myös pakkasenkestävä kasvi. Voimme kylvää niitä keväästä syksyyn, parasta kuitenkin loppukesällä tai syksyllä, ja kaivaa se keväällä.

Kapealehtinen lupiini (Lupinus angustifolius)

Palkokasvi, joka rikastuttaa maaperää typellä. Syvä juuristo parantaa maaperän rakennetta ja ravinteita mobilisoituu sen syvemmistä kerroksista. Kylvö keväällä tai kesällä.

Valkoinen sinappi (Synapse alba)

Sille on ominaista vihreän massan nopea kasvu. Kylvämme sen keväällä tai kesällä ja kaivamme sen kahden jakson jälkeen, kolme kuukautta, viimeistään kukinnan aikana. Mieluummin hyvin valutettu maaperä.

Facelia (Phacelia tanacetifolia)

Tämä on toinen kasvi, jonka siniset kukat ilahduttavat puutarhureita ja houkuttelevat mehiläisiä. Voimme kylvää sen alkukeväästä alkusyksyyn. Kaivamme yhden tai kolmen kuukauden kuluttua.

Munuaisen sinimailasen (Medicago lupuliini)

Perhoskasvi, jonka voimme kylvää keväästä kesään ja jättää talveksi. Se ei siedä happamia maaperiä, mutta se kasvaa hyvin varjostetuilla alueilla.

Yhteinen virna (Vicia sativa)

Palkokasvi, joka rikastuttaa maaperää typellä. Kylvä virna talvella kesällä tai syksyllä ja kaivu keväällä. Erinomainen vihreä lannoite ristikukkaisten vihannesten viljelyyn.

Kylpylä on lävistetty (Claytonia perfoliata)

Se sietää talvea hyvin, käytännössä ympäri vuoden, runsaasti vihreää massaa, jota voimme käyttää ainesosana salaateissa, siipikarjan ruoka, kompostimateriaalia tai kaivaa se vihreäksi lannaksi.

Seokset

Vihreän lannan osalta voimme myös kasvattaa menestyksekkäästi erilaisten kasvien seoksia. Kevyessä maaperässä käytetään usein keltaisen lupiinin ja seradellan seosta, ja raskaalla maaperällä – seos sinistä lupiinia ja peltoherneitä.