Kasvavat ruusut hedelmiä varten

Kasvavat ruusut hedelmiä varten . Ruusu hedelmäpensana kiinnostui elävämmin vasta viimeisen puolen vuosisadan aikana, vitamiinien löytämisen myötä. Se on vakuuttunut, että hedelmälliset ruusut ovat erittäin runsas näiden aineiden lähde, pääasiassa C-vitamiinia. Lukuista ja laajaa tieteellistä tutkimusta ruusun hedelmien vitamiinipitoisuudesta tehdään juuri ennen edellistä sotaa; tuolloin istutettiin suurempia määriä erilaisia ​​ruusulajeja pensaiden saamiseksi perikarpista näistä istutuksista.

Puolassa vakavampaa tutkimusta tällä alalla tehtiin vuosina 1925-1954. Tutkimus kattoi sekä perikarpin fyysiset ominaisuudet, sekä kemialliset ominaisuudet, kiinnittäen erityistä huomiota tuoreiden hedelmien C-vitamiinipitoisuuteen. Ensinnäkin näitä lajeja tutkittiin, joita suositellaan istutettavaksi kanssamme, villiruusu (R. koiran-), ruosteinen ruusu (R. rubiginosa), ryppyinen ruusu (R. karkea) ja seppele nousi (R. cinnamomea). Mitä tulee C-vitamiinipitoisuuteen, voit tilata nämä lajit päinvastoin: seppele nousi (noin 900 mg na 100 g hedelmämassaa), ryppyinen ruusu (noin 800 mg), ruosteinen ruusu (noin 650 mg) ja villiruusu (noin 500 mg).

Lisää tieteellistä ja tutkimustyötä sisälsi valikoinnin eri lajeista niiden yksilöiden valitsemiseksi, joilla on korkeimmat toiminnalliset piirteet ja jalostustyö uusien saamiseksi., parempia lajikkeita. Prace te przyniosły wysoce obiecujące rezultaty. Arvokkaat R-lajien kloonit saatiin valinnalla. koiran- (noin 1700 mg C-vitamiinia 100 g hedelmämassaa), R. cinnamomea (noin 2500 mg) ja R.. pendulina oli oksyodoni Rehd. = R. hematodes Boiss (noin 3200 mg). Lisäksi kasvatettiin rypytysruusun hybridit Begger-ruusun kanssa (R. kerjäläinen) - H 10/1 (noin 2800 mg) i H 84/1 (noin 2600 mg).

Tutkimusten tulokset C-vitamiinipitoisuudesta eri hedelmille kasvatetuissa ruusulajeissa ja -lajikkeissa näyttävät mielenkiintoisilta verrattuna tämän vitamiinin pitoisuuteen muissa hedelmissä. Alla annetut arvot viittaavat C-vitamiinipitoisuuteen milligrammoina w 100 g hedelmämassaa:

Omenat 15
Sitruunat 40
Mustaherukka 157
Villiruusu 474
Ryppyinen ruusu 818
Garland rose var. Valitse 2583

Ruusunmarille on ominaista korkea C-vitamiinipitoisuus., samoin kuin PP-vitamiinit, B, K ja karoteeni; käytetään laajasti paitsi lääketeollisuudessa, mutta myös ruokaa rikastettavaksi vuonna, vitamiinit kaikista hedelmä- ja vihannessäilykkeistä, jotka menettävät melkein kaiken C-vitamiinin varastoinnin ja käsittelyn aikana.

Siten syntyi tarve hedelmällisille ruusuille, ja tämä puolestaan ​​edellytti erityisten istutusten perustamista. Aloitamme tämän toiminnan 1952 r. Siihen asti hedelmät kerättiin vain villistä pensaasta, uzyskując rocznie około 1500 t, hedelmien epätasaisuuden vuoksi sadot vaihtelivat välillä 300 tehdä 2000 t. Jalostustyön tuloksia ei vielä tuolloin ollut tiedossa, vasta myöhemmin, ja siksi nämä viljelmät perustettiin vain ryppyisestä ruususta. Tällä hetkellä näiden kasvien arvioidaan olevan noin 600 ha, joiden vuotuinen kapasiteetti on noin 1000 t perikarppi.

Hedelmäistutuksen järjestämisessä maaperälle vahvistetaan hieman lievemmät kriteerit kuin muille viljelymuodoille; vaatimattomampaa lannoitusta käytetään myös suhteessa pinta-alayksikköön, pensaiden suuren määrän vuoksi. Päällä 1 ha ovat suositeltavia typpi- ja fosforiannoksia noin 60 kg puhdasta ainesosaa, kaliumia ja noin 100 kg. Materiaali kasvullisesta lisääntymisestä (juuren imevät, juuripistokkaat, kokoonpanot, orastava) istutetaan riviin 2–2,5 m toisistaan, riveissä mitä 1,5 tehdä 2 m. Hedelmien sato alkaa 3 vuosi istutuksen jälkeen ja kasvaa 10 vuosi. He ovat sisällä 5 vuodesta alkaen 400 tehdä 1200 kg hehtaaria, w 10 ja alkaen 2800 tehdä 3200 kg hehtaaria.