Ruusut – Tee-hybridit

Ruusut – Tee-hybridit.

Teehybridit - Rosa thea hybrida hort. - luotu viime vuosisadan lopulla. Kannattaa palauttaa mieleen ensimmäiset klassiset teeruusujen hybridit peruskorjaajien kanssa, koska heillä oli valtava osuus kaikkien tämän päivän jalostustuotteiden luomisessa. Nämä muunnelmat ovat: Lady Mary Fitzwilliam alkaen 1883 i William Francis Bennett z roku 1884. Englantilainen Bennett oli onnellinen näiden lajikkeiden kasvattaja, joka näin tuli ruusujen historiaan tämän edelleen ylittämättömän rodun luojana.

Teehybridien lisääntymiskehitys oli erittäin dynaamista ja sisälsi parempia ja kauniimpia saavutuksia. Tällaiset ensimmäiset tähdet poikkeuksellisen loistavasti, ne olivat erittäin onnistuneita ja erittäin suosittuja: Kaiserin Augusta Viktoria kasvattanut Lambert, vuodesta 1891 oraz Mme Caroline -testi, kuuluisan Pernet-Ducherin jalostaminen, myös vuodesta 1891.

Ensimmäiset teehybridit jättivät kuitenkin paljon toivomisen varaa kasvuvahvuuden suhteen; he olivat kaukana tämän rodun tämän päivän edustajista. Remontointityöntekijöihin verrattuna heillä oli kuitenkin etu, koska ne kukkivat uskomattoman runsaasti koko kesän ja edustivat yhä laajempaa väripalettia, mitä korjaajilta puuttui. Poza tym sprawowały się znakomicie w uprawie pod szkłem, antaen paljon parempia tuloksia kuin edeltäjänsä. Siksi he olivat vertaansa vailla kaikilla rintamilla. Korjaamot ylittivät ne vain huomattavasti vahvemmalla kasvulla ja suuremmalla pakkasenkestävyydellä, mutta myös tämä - kuten sanomme tänään jälkikäteen, ei riittänyt, jotta nämä ruusut säilyisivät tähän asti.

On mahdotonta sivuuttaa Pernet - Rosa pernetiana hort -hybridirotu., joilla oli aikanaan valtava rooli; monessa suhteessa ne olivat hyvin samankaltaisia ​​kuin teehybridit, ja siksi myöhemmässä divisioonassa ne sisältyivät tähän rotuun.

Pernet-hybridit syntyivät korjaamoiden risteyksestä keltaisella ruusulla - Rosa foetida Herrm. ja herättivät välittömästi huomionsa erittäin tehokkailla värikoostumuksillaan, luotu punaisen ja keltaisen yhdistelmän ansiosta. Tällaiset vaihtelut, ja rouva Edouard Herriot, rouva. G. A. van Rossem, Presidentti H. Pölynimuri, Katherine Pechtold - nautti maailmankuulusta monien vuosien ajan. Jonkin verran, kuten kaksi viimeistä, viljellään edelleen tänään, mikä on paras todiste niiden arvosta.