Bourbon ruusuja

Bourbon ruusuja.

Tämä rotu perustettiin 1800-luvun alussa Bourbon-saarelta tuodun lajin jalostustyön tuloksena (tänään Réunion), jonka nimi oli Rosa barboniana Desp. Tuolloin tämä rotu näytti erittäin mielenkiintoiselta ja toi suuria tulevaisuuden toiveita. Lajikkeen tuotos on esimerkki jalostustyön laajasta kiinnostuksesta ja koosta, joka sisälsi 1800- ja 1900-lukujen vaihteessa n 500 kohteita. Tämä rotu erottui lyhyistä ruusuista, kompakti kasvu, runsaasti, toistuva kukinta ja suuret, kun se avataan tasaisilla kukilla, jotka olivat runsaasti terälehtiä. Pakkasenkestävyyden suhteen he olivat parempia kuin teeruusut - joten heillä oli suuria toiveita.

Kuten lähitulevaisuus osoitti - he eivät täyttäneet odotuksia ja lopulta alistuivat teehybridien voittoisaan hyökkäykseen, mikä aiheutti todellisen vallankumouksen.

Se vastustaa teehybridien etuja ja melkein pisin 100 vuosia se on sisustanut puistoja, nurmikot ja puutarhat, erittäin suosittu tämän vuosisadan 20-luvulla - Souvenir de la Malmaison (Beluze, 1843). Tällä lajikkeella on poikkeuksellisia etuja, lähinnä kaupunkien viheralueille, samoin kuin ruukkukasvien viljelyyn lasin alla leikkokukkia varten - se oli erittäin suosittu ja sitä käytettiin massamittakaavassa lähes vuosisadan ajan.