Kevätsipulit

Kevätsipulit

Kutsumme kevätsipulia nuoriksi sipulinpäiksi lajeista riippumatta. Nämä ovat tämän kasvin vuotuiset hedelmät. Ne sopivat täydellisesti viljelyyn. Kevätsipulista kasvatetut sipulit ovat paremmin pakkasenkestäviä,. Se voidaan myös kerätä aikaisemmin, kuin siemenistä kasvatetut sipulit.

Kevätsipulit. Istutus

Sinun ei tarvitse omistaa hehtaaria peltoa, kasvattaa sipulia itse. Tarvitset vain muovialustan, jonka voi ostaa mistä tahansa puutarhakaupasta. Tarvitsemme myös maata, edullisesti hieman hapan, olla välinpitämätön. On myös syytä huolehtia siitä, jotta maa olisi hedelmällinen, ja läpäisevä. Maaperä tulisi kaataa kaukaloon. Jokaiselle kevätsipulille tulisi tehdä pieni syvennys. Tavallisesti lokerossa on noin neljä sipulia. Istuta sipulit onteloihin ja ripottele niitä kevyesti. Aseta lokero aurinkoiseen paikkaan ikkunalaudalle, olla parveke. Istutamme kevätsipulia.

Kasvava kevätsipuli

Kevätsipuli ei ole kovin vaativa kasvi. Riittää, että maaperä irrotetaan säännöllisesti kuokkaan, kastele nousevat versot, ja käytä lannoitetta tarvittaessa. Kypsät sipulit voidaan korjata alkusyksystä.