Milloin istuttaa mansikoita

Milloin istuttaa mansikoita

Näyttäisi, että aloitamme sadon tai jalostuksen aina keväällä. On kuitenkin tiettyjä kasveja, joilla on pidempi istutusaika. Nämä ovat tietysti mansikoita, jonka voimme istuttaa alkukeväästä myöhään syksyyn.

Ennen kuin päätämme istuttaa pieniä pensaita niin laajaan aikaan, Meidän on ensin varmistettava, että kasvit eivät ole tartunnan saaneita sairauksia ja etteivät loiset ole hyökänneet niihin. Toinen ehto on tämäkin, että kun mansikan taimet vihdoin toimitettiin meille, silloin meidän ei pitäisi lykätä päätöstä panna ne maahan liian kauan.

Mansikoiden istuttamisen puutarhaan tulisi myös noudattaa tiettyjä ohjeita. Emme voi nimittäin istuttaa niitä juuri kaivettuun maahan. Se olisi tietysti hölynpölyä, mutta myös jonkin verran rappeutunut kyntöprosessin jälkeen. Peitämme kokonaiset mansikkajuuret perusteellisesti, tällä tavalla, peittää ne perusteellisesti maapallolla, ja laita siihen jopa pieni kartio.

Kaivamme mansikoita aina rivijärjestelmään. Joka tarkoittaa, että rivien välillä tulisi olla riittävä etäisyys n 80 senttimetriä. Ja riveissä, yksittäisten taimien väliin jätämme vähintään 15 senttimetriä vapaata tilaa. Istutuksen jälkeen mansikan taimet kastellaan runsaasti. Tällä tavoin heillä on mahdollisuus sopeutua nopeasti puutarhassamme, josta he maksavat sinulle makeat sadot.