Kuinka kasvattaa kalanchoe

Kuinka kasvattaa kalanchoe

Kalanchoe on huonekasvi. Monet kohtelevat sitä yhden vuoden ikäisiksi, vaikka se on väärä ajattelu. Kalanchoe on kauniisti värjätty monivuotinen, pitkäikäiset kukat. Ne esiintyvät useimmiten talvella.

Kalanchoella on monia värejä, myynnissä voit tavata useimmiten valkoisen, keltainen, vaaleanpunainen, oranssi ja punainen. Se näyttää kauniilta värikkäissä sävellyksissä. Muista kuitenkin, että kalanchoe on erityinen. Jos laitamme useita värejä yhteen pottiin, on todennäköistä, että kukat muuttuvat hallitseviksi ensimmäisen kukinnan jälkeen. Ylipuhuttua laitosta ei tule heittää pois. Kuten mainittiin, sillä on monen vuoden kokemus, se menettää kuitenkin vetovoimansa vuosien varrella. Terveellisen ja mukavan ulkonäön saavuttamiseksi uusi kasvi tulisi poistaa taimesta ja istuttaa.

Tärkeä, jotta ostat kasvia, kiinnitä erityistä huomiota sen ulkonäköön. Kukat voivat olla vain puolikasvuisia, jos huomaat kuihtuneita ja kuivia paikkoja, se on merkki, että kasvi oli jo saanut täyden kukinnan. On myös tärkeää kiinnittää huomiota luetteloon. Lehtien tahrat ovat todennäköisesti jonkinlainen sairaus, joka varmasti siirtyy muihin kotimme kasveihin.

Kalanchoe ei ole vaativa viljellä. Talvella se tarvitsee paljon valoa, kesällä on parempi siirtää se varjostettuun paikkaan. Talvella se on pidettävä poissa lämpöpattereista, ja hänen suosikki lämpötila on 10-15 Celsius astetta. Kalanchoe mätänee helposti ja on taipuvainen homeelle. Siksi ole varovainen kastelun kanssa. On parasta kastella sitä vasta, kun maaperä on selvästi kuiva. Talvella mitä 10-14 päivää, kesä co 5-6. Kasvi ei pidä ruiskutuksesta, sitä tulisi kuitenkin ruokkia lannoitteella kukinnan aikana. Valitsemme nestemäisen lannoitteen ja levitämme sen kerran kuukaudessa. Lehdet pyyhitään kostealla liinalla, ei kiiltävä. Jos huoneiston ilma on kuivaa, kylpyjä voidaan käyttää, asettamalla ruukku suurempaan kostean turpeen säiliöön,. Poista kaikki ylipuhdistetut kukinnot ja sairaat lehdet.