Nurmikko

Nurmikko

Jokainen haaveilee kauniista ja vihreästä nurmikosta kodinsa edessä. Kylvö ja sen hoitaminen on paljon helpompaa, kuin luulet usein.

Puutarhakaupoista löytyy monia ruoholajikkeita. Wszystko zależy od tego, mihin haluamme käyttää nurmikkoa ja missä olosuhteissa sitä käytetään. Yleensä voit ostaa eri ruohojen siemenseoksia puutarhakaupoista.

Ruohoseokset

Ja jos nurmikkoa ei käytetä mihinkään tiettyyn tarkoitukseen, emme myöskään välitä erityisistä koriste-efekteistä, to możemy zdecydować się na mieszankę uniwersalną. Trawnik z takiej mieszanki nie jest trudny w utrzymaniu. Se kestää kuitenkin polkemista ja niittämistä. Jest to mieszanka typowo użytkowa.

Jos kuitenkin haaveilemme kauniista puutarhasta, to powinniśmy użyć mieszanki dekoracyjnej. Trawy z tej mieszanki wyglądają znacznie ładniej i lepiej komponują się z posadzonymi kwiatami. Aivan kuten yleinen nurmikko, se kestää vähän leikkaamista.

Kuitenkin, jos tiedämme, Joku talossamme harjoittaa jalkapalloa laajasti, tai mitä tahansa muuta ulkoilmaurheilua, meidän tulisi sijoittaa urheilumurmikkoon. Urheiluseos kasvaa nopeasti ja on hyvin vastustuskykyinen polkemiselle, tai jopa kyniminen

Kylvö ja huolto

Nurmikko, sen tyypistä ja tarkoituksesta riippumatta, se on parasta laittaa päälle keväällä, ts.. huhtikuun ja toukokuun vaihteessa. Juuri ennen kylvöä on syytä irrottaa maaperä näin, hajottaa sen kokkareet. Gleba powinna być również wilgotna Na tak przygotowanym gruncie można wysiać trawę ręcznie, olla kylvökoneen kanssa. Kun kylvö on valmis, meidän on peitettävä siemenet ohuella maaperällä. Näin estämme kuivumisen, tai pese ne pois maaperästä.

Vasta sitten nurmikkoa tulisi kastella, kun maa kuivuu noin. 3 cm. Voimme kastella molempia tavallisella puutarhaletkulla, jossa on ruiskutuskärki, ja kastelujärjestelmien avulla.

Nurmikon ei pitäisi olla pitempi, kuin 10-15 cm (seoksesta riippuen), siksi sitä tulisi niittää suhteellisen usein. Niitto edistää ruohon kasvua, joten mitä enemmän teemme sen, mitä kauniimpi nurmikko on.

Nurmikko talveksi

Nurmikon tulisi olla kunnolla valmistettu syksyllä. Ensinnäkin se tulisi lannoittaa syyskuussa fosfori- ja kaliumlannoitteilla. Lokakuussa on suoritettava viimeinen niitto. Ruoho tulisi sitten leikata neljän senttimetrin pituiseksi