Oikea treffipalmu

Oikea treffipalmu

Oikea treffipalmu on yksi koristeellisimmista palmuista. Lämpimässä ilmastossa tätä kasvia viljellään makean hedelmän vuoksi.

On totta, että tämä kämmen ei ole yksi niistä, joita on helppo kasvattaa, mutta sillä on erinomaiset koristeominaisuudet huonekasvina. Kasvanut kirkkaana, tilava paikka, se on tehokas sisustus jokaiselle kodille.

Datelpalmun kotimaa on Pohjois-Afrikan ja Lähi-idän autiomaata. Viljeltyinä kasveina, datelpalmu tuottaa hedelmää, mutta myös viininvalmistukseen tarkoitettu mehu ja kuitumatot. Sitä käytetään myös rakennusmateriaalina. Datelpalmu on tyylikäs sinivihreä, höyhenen lehdet, melko jäykillä ja pistävillä osilla. Ne kasvavat kapeasta, vihreä runko ja antavat kämmenelle tyypillisen muodon.

Luonnollisissa olosuhteissa se alkaa tuottaa hedelmää iässä 4-5 vuotta, saavuttaa täysikasvuinen ikä 15 vuotta ja olla tuottava seuraavaa varten 60-70. Asuinolosuhteissa tämä palmu kukkii kuitenkin erittäin harvoin.