Borsuk – Meles sulaa

Borsuk – Meles sulaa

Mäyrä ei näytä olevan näätä. Voisi sanoa, että se on siirtymämuoto marteneista karhoihin. Hänen hidas ja massiivinen ulkonäkö ja tapa, jolla hän kävelee, tekevät hänestä, että mäyrä näyttää pieneltä karhulta. Sen viiden sormen polku on 7-10 cm pitkä (3). Mäyrä löytyy kaikkialta Euroopasta Skandinaviaa lukuun ottamatta sekä Kreetalta ja Vähä-Aasiasta, mistä hän pääsee Kaukoitään. Se elää metsäisillä aroilla, valitsemalla erityisen umpeen kasvaneet rinteet, missä voimakkailla kynsillään hän kaivaa syviä koloja. Se on leikkaavien käytävien labyrintti, joka ylittää pituuden 10 m menossa alas 5 m. Tällaisella tilavalla uralla on lukuisia sisäänkäyntejä ja se on puhdas, toisin kuin ketun kolot, joissa on ruokajäämiä. Mäyrän pesä on tilava, sokea kammio lähetetään ruoholla, sammal ja lehdet. Sinun ulosteesi (4), harmaa ja pitkänomainen (6—8 cm pitkä ja 2 cm paksu) mäyrä asetetaan tähän tarkoitukseen kaivettuun reikään lähellä uraa.

Borsuk se on kaikkiruokaista. Se ruokkii pieniä selkärankaisia, ötökät, marjat ja juuret. Hän välittää paljon turkistaan, jonka hän puhdistaa ja kampaa kynsillä ja hampailla. Mäyrät tarjoavat palveluja myös toisilleen (2), joka ilmaisee perustoiminnon lisäksi myös yksilöiden välisiä sosiaalisia suhteita, ja myös rauhoittuu, koska tätä toimintaa pidetään ystävällisenä refleksinä tavattaessa kahta mäyrää. Mäyrät ovat sosiaalinen laji. Niitä metsästetään erikseen.

Mäyrän paino on peräisin 10 tehdä 16 kg, mutta syksyllä, ennen talvehtimista, jotkut miehet jopa painavat jopa 20 kg. Mäyrässä on harmaa-musta viitta ja tyypillinen mustavalkoinen naamio (1). Pituus hännän mukaan lukien on 80-100 cm. Lyhyen hännän juuressa (15—19 cm) tuoksun rauhasille on ulostulo. Mäyrän eritteet merkitsevät heidän aluettaan, mutta sitä käytetään myös tunnistamaan toisiaan kuumuudessa, joka tapahtuu heinä- ja elokuussa. Lämmön puhkeamisaika vaihtelee kuitenkin olemassaolopaikasta riippuen. Joillakin alueilla se voi alkaa tammikuussa, ja muissa se voi päättyä lokakuussa. Raskaus voi olla pidentynyt tai ei, riippuen hedelmöitysjaksosta. Naaras synnyttää maaliskuussa tai huhtikuussa 2 tehdä 5 pennut, sokea ja peitetty harvoilla valkoisilla hiuksilla, jota hän ruokkii maidolla noin 3 kuukaudet. Nuori borsuki he alkavat nähdä kuukauden kuluttua, ja kesän lopussa he osoittavat jonkin verran itsenäisyyttä. Harvoin he kuitenkin viettävät talven äitinsä kanssa. Riista.