Pyökin näätä – Tiistai foina

Pyökin näätä – Tiistai foina

Pyökin näätä, aivan kuten metsä, haetaan turkista. Ison-Britannian saarten ja Skandinavian ulkopuolella pyökkimarja elää kaikkialla Euroopassa, sekä Välimeren saarilla, Vähä-Aasiassa ja Keski-Aasiassa. Se näyttää metsänäätä, se eroaa vain yksityiskohdista: vartalo ja jalat ovat lyhyempiä, se on paksumpi ja massiivisempi (1). Hänen kastanjan turkki ei ole täsmälleen sama sävy. Kaulan alla oleva tahra on valkoinen, mutta isompi eikä pääty jyrkästi kuin männyn marten (2), mutta se menee aina eturaajoihin (3). Lisäksi pyökkimartessa (4), toisin kuin mänty marten (5), jalkaterät eivät ole karvaisia, ja sileä ja joustava. Tämä näkyy selvästi radoilla lumessa tai mutassa. Viiden sormen näätäjälki on epäselvä, pyökkimarja - hyvin voimakas. Kaksi näätäpuuta eroavat myös hännän pituudesta: marten hännän (4) se on lyhyempi kuin männyn marten (5). Lopuksi, pyökki- ja mäntynen eivät asu samassa elinympäristössä. Pine Marten suosii metsäalueita, kun pyökkimarja on lähellä asutusta, jotka ehkä muistuttavat hänen kiviä, jotka ovat hänen suosikki elinympäristöjä.

Pyökkimarja ruokkii samalla tavalla kuin männyn marten. Se metsästää lintuja ja pieniä selkärankaisia ​​täydentämällä liharuokaa hyönteisillä, munat ja mustikat. Ruoan koostumuksessa on kuitenkin eroja: Pyökkimarja syö pääasiassa eläimiä, jonka hän saa kiinni kivisillä rinteillä ja takapihoilla. Se eliminoi paljon pieniä jyrsijöitä, kuten pelto- ja metsähiiret, mutta se voi myös aiheuttaa huomattavaa vahinkoa siipikarjalle ja riistalinnutiloille. Pyökin marten lisääntyy samalla tavalla kuin mänty marten. Lannoitettujen munien kehittyminen kestää jonkin aikaa, niin, että alkio alkaa kehittyä kohtuun vasta vuoden lopussa. Suojatut lajit.