Ikkuna

Ikkuna

Nykyaikaisessa asuinrakennuksessa ikkuna on tulosta laskettaessa sen pinta-alan suhde valaistun huoneen lattiaan, varmistamalla vähimmäisvalon pääsy huoneiston sisätilaan. Useimmissa ratkaisuissa tätä asiaa tarkastellaan melkein yksinomaan, vaikutuksen näkökulma rakennuksen julkisivun näkymään. Ikkunoiden koon ja mittasuhteiden vakio yhdenmukaisuus sanelee pakollinen normien soveltaminen, tehtaan tekniikka rakennusten pystyttämiseen. Tämä ikkunan stereotyyppinen kohtelu riittävän pinta-alaisena aukkona johti tähän, että ikkunoiden osuuden ja koon riippuvuuteen huoneen toiminnasta kiinnitetään liian vähän huomiota, sen suunta, julkisivun aukkojen selkeä erottelu, huonosti tai voimakkaasti aurinkoinen, sijoittaa ikkunalaudat huoneen toimintaa vastaavalle tasolle. Siksi on huoneistoja, jotka ovat alivalottuneita suurimman osan vuodesta, mikä vie asukkailtaan auringonvalon myönteiset vaikutukset. Auringonvaloa aliarvioidaan tarjoamalla ihmiskeholle tärkeitä biologisia ja psykologisia ärsykkeitä. Tämä tärkeä auringon rooli otetaan huomioon sairaaloiden arkkitehtonisissa ratkaisuissa, kouluissa, päiväkodeissa, lastentarhat.

Katse nykyaikaisten kerrostalojen julkisivuun, joskus on vaikea tietää, missä on keittiö, kylpyhuone, iso tai pieni huone. Paremman modulaarisen koordinoinnin pitäisi – rajoittamalla puusepän valikoima muutamaan tyyppiin – luoda laaja mahdollisuus niiden vaihdettavuuteen, luoda erilaisia ​​sarjoja. Vähentämällä keittiöiden ja pienempien huoneiden ikkunoita on mahdollista suurentaa niitä edullisesti suurissa huoneissa. Ikkunalla on valtava rooli asukkaiden elämässä, vaikuttaa sisustuksen luonteeseen ja tunnelmaan, ja ulkopuolelta se määrää rakennuksen ulkonäön.

Ikkunassa on yleensä sisäinen kynnys ja ulkoinen kynnys. Sisäinen ikkunalaudan muoto on kapea pöytä tai hylly, johon kukkaruukut sijoitetaan usein. Ikkunaluukut ovat kuitenkin este, usein ilman tuulettimia, avattiin sisäänpäin ja pakotettiin ottamaan ruukut pois. Näiden vaikeuksien vuoksi yhä useammin, varsinkin alemmissa rakennuksissa, kukkia löytyy ruukuista tai laatikoista ikkunan ulkopuolella, sijoitetaan ikkunalaudalle ja kiinnitetään puulistoista tai hitsatuista rautalohkoista valmistetulla kaiteella.

Laatikot voidaan sijoittaa myös ikkunalaudan alle seinään ankkuroitavista metallitangoista valmistetuissa avosäiliöissä.. Lompakko pystyy paremmin kosketuksiin ulkovalaistuksen kanssa (ranskalaisesta portefenetrestä). Se on lattiaan ulotettu ikkuna, suojattu ulkopuolelta avoimella kaiteella ja lasitetuilla ovilehdillä, jotka avautuvat täydelle korkeudelle. Tämä ratkaisu tarjoaa paremman käsityksen ulkoisesta avaruudesta, se tarjoaa kuitenkin paljon vaatimattomampia etuja kuin parveke, samoin, kuin ikkunassa, kukkasäiliöt voidaan sijoittaa ulkopuolelle.