Windows, parvekkeet, loggia, terassit, erkkeri-ikkunat – keskiajalta nykypäivään

Windows, parvekkeet, loggia, terassit, erkkeri-ikkunat – keskiajalta nykypäivään.

Milloin oli rakentamisen taidetta? Voiko arkkitehtuurin syntymäajan määrittää?? Näihin kysymyksiin on vaikea antaa tarkkaa vastausta, ja vielä vaikeampi löytää ensimmäisen ikkunan ulkonäkö ajoissa, parveke, loggii, terassilla, erkkeri.

Luolan asukkaita ja steppejä vaeltavia paimenia vaivasi kylmä, sade, tuuli. Sinun piti luoda katto pään yli, parantaa elinoloja. Ensimmäinen rakennus eteni pienin askelin. Kesti vuosisatoja parantua ja muuttua. Luolan sisäänkäyntiä laajennettiin ja tasoitettiin kivityökalujen avulla. Suojaa sisätiloja kylmältä, tuuli, sateen kanssa verhot asetettiin kivistä ja puiden raajoista, metsästettyjen eläinten vuodat ripustettiin, aukot suljettiin nurmikimppuilla. Suurempi puristus kiviseinässä saattoi olla ensimmäinen ikkuna, ja maan kaltevuus on edes luolan edessä – ensimmäinen, kiviterassi.

Hänelle tehty oksista, mökin ruohot ja nahat syötettiin matolla kiinnitetyn sisääntuloaukon kautta, suspendoitunut iho. Satunnainen reikä mökin vaipassa toimi ikkunana.

Alueilla, missä ei ollut kiveä rakennusmateriaalia varten, savea käytettiin: valmistettu vedellä, sitä käytettiin mutarakennusten rakentamiseen. Tam, missä poliisi oli, syntyi tiili, alun perin kuutioiksi muotoiltua ja auringossa kuivunutta savipalaa, myöhemmin potkut. Monet sukupolvet olivat tyytyväisiä yhden huoneen taloon. Yksinkertaisissa, laatikoituja neliseinäisiä mökkejä, valmistettu savesta ja puuhirsistä, oviaukko oli vain yksi. Ajan myötä uusia huoneita lisättiin peräkkäin, kunnes kehittyy suljettu järjestelmä, jonka keskellä on patio. Talojen ryhmittely teki kaupungista.

Muinaisessa, eri leveysasteilla ja ilmastossa, rakentaminen kävi läpi erilaisia ​​kehityspolkuja. Koko arkkitehtuurin historia, sen kehittäminen, on peräisin asuinrakennuksen historiasta. Tämän kehityksen kehto ovat suurelta osin Eufratin ja Tigrisin altailla sijaitsevat maat. Euroopan rakentamisen ja arkkitehtuurin juuret menevät syvälle muinaisiin sivilisaatioihin, piirustusmehut sumerikulttuurista, staroegipskiej, Kreikka, Rzymska et ai.

Muinainen Hellas on kulttuurimme kehto. Täältä tällaiset opetukset ja nimet ovat peräisin, kuten filosofia, logiikka, käytäntö, arkkitehtuuri. Myös rakentaminen – kreikaksi arkkitehtuuri nostettiin taiteen tasolle. Kreikkalaiset, filosofian maisterit, kirjallisuus, matematiikka, kuvataide, he pystyttivät rakennuksen muodon ja muodon korkeaan täydellisyyteen, toimimalla yksinkertaisilla rakenneosilla.

Aikaisimmissa kreikkalaisissa rakenteissa käytettiin puuta, gline, tiili, hallita puhaltavan kiven käyttöä. Rakenneosat olivat pylväitä ja kivipalkkeja. Palkkien rajallinen ulottuvuus on osaltaan vaikuttanut rakennusten seinien aukkojen melko vaatimattomaan kehitykseen. Terasseja on runsaasti, pelihalleja.

Edelleen, Roomalainen kulttuuri vaikutti merkittävästi arkkitehtuurin kehittämiseen. Vaikka kaarien rakentamisen periaate tunnettiin Babylonissa, Egypti, Mycenae, vain roomalaiset, etruskien perilliset, siten he kehittivät kaarien ja holvien tekniikan, että heitä voidaan pitää uusina keksijöinä, rohkeita rakenteita. Näillä kaarevilla ratkaisuilla oli ratkaiseva vaikutus ikkuna- ja oviaukkojen muotoiluun, loggian rakentaminen, terassit, erkkeri.

Syvälle Eurooppaan tunkeutuvat kreikkalaisen ja roomalaisen kulttuurin vaikutukset ulottuvat sen kauimpiin kulmiin. Myös rakentamisen saavutusten siirtyminen etelästä kaikkiin Alppien pohjoispuolella oleviin alueisiin loi Länsi- ja Keski-Euroopan arkkitehtuurin. Melkein kaikki, ei välttämättä taidehistorian asiantuntija, hän oppi jopa vaatimattomia tietoja arkkitehtonisista tyyleistä koulussa, Miten Romanian tyyli, gotiikka, renessanssi, barokki, uusklassismi. Nämä nimet liittyvät näkemiin linnoihin, palatseja, muinaisten kaupunkien historialliset piirit.