Vihreyden merkitys kaupungin asukkaille, siirtokunnat, Koti

Vihreyden merkitys kaupungin asukkaille, siirtokunnat, Koti.

Aurinko, ilmaa, vihreä – ovat ihmisen normaalin kehityksen perusedellytykset, tie tämän totuuden ymmärtämiseen oli kuitenkin pitkä ja vaikea.

Keskiaikainen kaupunki oli pienikokoinen kapeita taloja – kapeilla kaduilla – suljettu puolustavien seinien renkaalla. Lämmin Välimeren ilmasto-olosuhteissa luodun arkkitehtuurin esimerkkiä noudattaen Euroopan rakentaminen rajoitti vuosisatojen ajan ilman ja auringonvalon pääsyä asuintiloihin. Tällä oli ratkaiseva vaikutus ikkuna-aukkojen koon ja lukumäärän suhteeseen rakennuksen ulkoseinien pintoihin. Asuinrakennusten asteittainen siirtäminen muurien ulkopuolelle ja yhä kylmempien alueiden kaupungistuminen muuttivat asuinrakennuksia koskevia vaatimuksia vuosien varrella, mikä johti ikkunoiden yhä laajempaan avaamiseen valoa ja vehreyttä varten.

Talonrakennustekniikan jatkuva kehitys mahdollisti ikkuna-alueen suurentamisen, asuntojen varustaminen loggioilla, parvekkeet ja terassit. Se oli ratkaiseva askel kohti suljetun sisätilan jättämistä avoimeen tilaan, läheisempi kontakti aurinkoon, raikas tuuli, katuelämä. Keskimääräisen asunnon kosketus viheralueisiin rajoittui kuitenkin edelleen lähinnä palatsiasuntoja ympäröiviin puutarhoihin.

Itse asiassa se oli vain 1800-luvun arkkitehtonisissa ratkaisuissa. syntyi ymmärrys arvoista, mitä ilma on spontaanisti kehittyvien kaupunkien asukkaiden elämälle, aurinko ja vihreä. Palatseja ympäröivien vihreiden kompleksien viereen luodaan kaupungin puistoja, kaikkien saatavilla. Vihreä virta virtaa kaduille, puut istutetaan jalkakäytäville, se perustaa pensailla ja kukilla rikastettuja nurmikoita.

1900-luku tuo vihreyttä uusille asuinalueille ja kaupungeille, joilla on suuri virta. Uusien kompleksien kaupunkisuunnittelu repäisi syrjäiset rakennukset, poikkesi 1800-luvun vuokrarakennusten järjestelmästä, suljetut pihat-kaivot, hän kohteli vihreää paitsi! koristeellisena tekijänä. Kaikki vihreät elementit, kuin puut, pensaat ja nurmikot, niistä on tullut yksi tärkeimmistä olosuhteista nykyelämässä, parempaa terveyttä, suojaa modernin kaupunkikadun jatkuvalta melulta.

Nykyään, missä kaupungin asukas viettää 5/6 yötä talon suljetuissa huoneissa, toimistot, raitiovaunu, bussi, kiire virkistykseen syntyy, paeta ulkoilmaan, savuttomaan aurinkoon, kirkas vesi järvelle, metsän vehreys, jota ei ole pilattu pakokaasuilla. Mutta lomaa tai lauantaista sunnuntaihin virkistystä rajoittavat usein viestintävaikeudet, hintava. Joten se pysyy aliarvioitujen käytettävissä, vähän, päivittäinen virkistys – lepää parvekkeen tai loggian pienimmässä puutarhassa. Parvekkeet, loggiat ja terassit ovat jatkoa asuinalueelle, jota ei ole suljettu seinillä, avoin auringolle, ilmaa, vehreys. Nykyaikainen asuinrakennus lakkaa olemasta synkkä vain chiaroscurolla merkittyjen parvekkeiden ja loggioiden pesäpesien ansiosta, paakkuinen, betonikuutio. Parvekkeet ja loggiat, kunnossa, jossa urakoitsija välittää ne edelleen asukkaille, yleensä ne ovat kuitenkin kuollut koriste-elementti, käytetään usein kätevänä sotkuna, romuvarasto. Pienokaiset, avoimet pinnat, erotettavissa huoneistosta, niitä ei voida käyttää keskeneräisessä tilassa. Palvelemaan edellä mainittua pientä virkistystä, vaativat vihreän alueen huolellista hoitoa, kukat.

Kasvien laaja ulkonäkö huoneistoissa, ikkunat, parvekkeilla tapahtui 1800-luvulla., kehittyä spontaanisti 1900-luvulla. Käyttäjät, jotka haluavat valita parhaan ratkaisun vehreyden alalla, kasvattaa kiipeilykasveja ja kukkia ja järjestää lepopaikka kunnolla toimivalla tavalla, runsas kirjallisuus tulee auttamaan. Lukuisat kirjat ja värikkäät aikakauslehdet omistavat tämän – kerran vähän, mutta kuinka tärkeää se on tänään – kohteelle paljon tilaa. Ja kyllä, kuten iso kaupunkien vehreys, joka ei vain koristele, mutta se myös parantaa elinoloja, kyllä ​​ja pieni, parveke-loggiawa, se ei vain lisää väriä julkisivuihin, mutta se tarjoaa edellytykset miellyttävälle, terveellistä lepoa ja eristyksiä ärsyttäviltä ulkoisilta vaikutuksilta. Suuremmilla parvekkeilla ja loggioilla voit luoda kodin minipuutarhan, ja käyttämällä erilaisia ​​kiipeilylajeja niiden varjostamiseksi, vihreät huvimajat. Kuumana, kesäpäivät, päivän lämmön jälkeen, parveke, joka hukkuu kukkiin ja villiviinivihreään, siitä tulee rauhan keidas, "Babylonin riippuva puutarha".

Ja kun kaikki parvekkeiden ja loggioiden omistajat huolehtivat niiden kehittämisestä, kodeillamme on erilainen ilme, katu, siirtokunnat. Totiset julkisivut, joissa on satoja kuolleita parvekelaatikoita, katoavat, loggian tummilla silmäkuopilla.

Kenties, ainoa tulipunaisella pelargoniumilla palava laatikko kannustaa muita vuokralaisia ​​koristelemaan parvekkeitaan, siitä tulee huutomerkki, joka laukaisee laajan aloitteen vihreän viehätyksen elämän parantamiseksi, kukkaiset parvekkeet, loggii, terassit.