terassi

terassi

Lopuksi on mainittava terassi. Tietosanakirjan mukaan se on maan penger, vahvistettu perustuksella, tai eräänlainen parveke tukeilla, mahdollisesti vaakasuora kattotaso, jota ympäröi kaide. Terassit, runsaasti palatsiarkkitehtuurissa, alkoi kadota kunnanrakentamisessa. Niitä löytyy edelleen sodanvälisen ajan harvoista taloista, pääasiassa kattoterassina.

Tällä hetkellä terassit on suunniteltu hotellirakennuksiin, loma-asunnot ja kahvilat. Useimmiten ne ovat kuitenkin tärkeä funktionaalinen ja koristeellinen elementti omakotitaloissa, lähinnä maaterasseina, suoraan yhdistämällä asuinrakennus puutarhaan. Terassit tarjoavat suurimmat mahdollisuudet kukkien runsaaseen levittämiseen, koristekasvit ja pensaat.

Terassit, verrattuna parvekkeisiin ja loggioihin, ne ovat paljon suurempi muoto, luomalla laajat mahdollisuudet niiden mukavaan kehittämiseen virkistystarkoituksiin. Terassi on asunnon jatke, yhteys taloa ympäröivän puutarhan rikkaaseen vehreyteen. Terassit ovat pääasiassa omakotitalojen etuoikeus, Willi. Talon koosta ja ratkaisusta riippuen pohjakerrokseen on yhdistetty alempia terasseja, juokseva ulos puutarhaan, terassit ensimmäisessä kerroksessa ja "kattoterassit" viimeisen katon yläpuolella, joka peittää talon.

Vanhoissa rakennuksissa, ns. vuokratalot, Löydät suuret terassit ylimmän kerroksen yläpuolelta. Uusi, massa-asuntorakentaminen välttää suurelta osin terassien käyttöä. Vain hotellirakennuksissa, Sanatorioissa ja loma-asunnoissa terassit ovat yleensä hallitseva elementti. Terassi on toiminnallisesti erityisen tärkeä suunniteltaessa lastentarhoja ja päiväkoteja. Terassien historia on niin pitkä, kuten arkkitehtuurin historia. Palatsiterassien ratkaisut olivat erityisen rikkaita. Nykyään, tehostetun yksittäisen rakentamisen aikana, terassi sai erityisen hyötyarvon ja siitä tuli melkein jokaisen uuden pystytetyn omakotitalon peruskomponentti.