Istuttamalla kasveja oikein

Istuttamalla kasveja oikein.

Hyvä alku on tae menestyksestä. Huolellinen maaperän valmistelu ja oikea istutustapa taataan, että vuosien mittaan monivuotinen sänky muistuttaa värikkäitä kukkamattoa.

Monivuotisen sängyn näkymän pitäisi olla ilo monien vuosien ajan, siksi on erittäin tärkeää valmistaa substraatti huolellisesti ennen kasvien istuttamista. Villien ja rikkakasvien sängyissä se tarkoittaa niiden täydellistä kaivamista, kapeilla tai haarukoilla voidaan irrottaa maaperää jo viljellyillä alueilla. Tässä yhteydessä otamme ja keräämme sivulta kaikki rikkaruohojen juuret, kuten sohva ruoho, maan vanhin, aamu kunnia tai buttercup. Se on melko työläs työ, koska pienimmätkin juuripalat on poistettava – jos jätämme heidät, keväällä he varmasti tuottavat uusia versoja.

Sitten maaperän laatu on tutkittava. Löysää erittäin raskasta ja paljon savea sisältävää maaperää lisäämällä niihin hiekkaa. Hiekkaiset maaperät edellyttävät mineraalijauhojen lisäämistä, parantamalla niiden kykyä pitää kosteutta. Turpeen maaperä voidaan muuttaa erinomaiseksi puutarhamaaksi, lisäämällä niihin hiekkaa, mineraalijauho, kalkkia ja kompostia.

Lopuksi on määritettävä maaperän ravinnepitoisuus. Helpoin tapa on lähettää maaperänäyte alueelliselle kemian-maatalouden asemalle tai yksityiseen laboratorioon. Testitulosten avulla voit valita käytettyjen lannoitteiden koostumuksen oikein.

Kasvien istuttamisen kulku:

Paljon maaperää ei saa jättää monivuotiseen sängyyn.

Vesi juuri ostetut perennat ennen istutusta. Vasta myöhemmin voimme istuttaa ne alennukseen.

Vanhat kasvit voidaan poistaa maaperästä pihalla, löysää maaperää ja poista rikkaruohon juuret, sohva ruoho tai maa vanhin.

Pitkäikäiset orgaaniset lannoitteet, mineraalijauho, maanparannusaineet tai muut maanparannusaineet sekoitetaan kultivaattoriin.

Kasvit sijoitetaan sängyyn suunnitelman mukaisesti, korjaamalla sen, jos välttämätöntä. Eri kasvien väliset etäisyydet eivät ole samat.

Juuripalloa ei voi vahingoittaa istuttamalla kasvia. Käännämme laitoksen, Tartu juuripallon alapuolelle ja poista potti.

Aseta kasvit pienellä lastalla kaivettuihin kaivoihin. Sitten tiivistetään maaperä jokaisen kasvin ympärillä käsin.

Lopussa kastelemme alennusta runsaasti, mieluiten leveällä vesivirralla puutarhaletkusta, joka ei huuhtele maata.

Rikkakasvien siementen itämisen estämiseksi, Peitä kasvien välinen maaperä olkimultsilla tai aivokuoren substraatilla.

Jo istutetun alennuksen käsittelyyn sopivat kapeammat työkalut. Voit työskennellä kuokkaan kasvien välissä.

Useimmat perennat tarvitsevat suojaa kylmältä vain kylmän, lumettoman talven aikana. On parasta peittää ne havupuiden oksilla.

Hyvät kasvit kasvavat nopeammin.

Tietävät kuitenkin toisiaan, vähän kasveilla, meillä on vähemmän vaikeuksia löytää parhaat yksilöt puutarhakaupasta. Hyvämaineisissa puutarhakaupoissa voit yleensä luottaa siellä tarjolla olevien kasvien laatuun. Muissa tapauksissa kannattaa tarkastella ostamiesi kasvien juuripaloja – niiden on oltava hyvin juurtuneita, ei ruskeita, mätä paikkoja. Lisäksi juuret eivät saa ulottua potin pohjassa olevasta reiästä – ne täytyy repiä pois siirrettäessä, mikä estää sen jatkokasvua. Valitut kasvit tulisi puhdistaa, eli poista kuolleet palaset, rikkaruohot ja mahdollisesti turpeen substraatti. Katkaise liian korkeat versot – se säästää laitosta tarpeettomasti.

Perennoille, joita myydään ilman koko juuripalloa, leikkaa liian pitkät juuret käden leveydelle.

Puutarha.

Kuoren substraatteja ja silputtuja oksajäännöksiä käytetään yhä enemmän multaa ja polkumateriaalina. Kompostoidut puupohjaiset jäänteet ovat tervetulleita myös monivuotisiin sängyihin, koska ne sisältävät kaliumia, jota ei ole riittävässä määrin useimmissa mineraalilannoitteissa.

Alennuksen lannoittaminen ja kattaminen.

Valmistellessamme sänkyä istutusta varten, rikastamme sitä orgaanisilla lannoitteilla, kompostimaalla tai muilla materiaaleilla, jotka parantavat maaperän koostumusta ja ravinnepitoisuutta. Toistamme lannoituksen joka vuosi, maaliskuussa, Huhtikuu tai toukokuu. Talven lopussa tai alkukeväällä peitämme sängyn lisäksi kerroksella humus- tai kompostimaata. Erityistä varovaisuutta on noudatettava monivuotisten kasvien maaperässä (kesän flokseja, Larkspur, auringonkukat ja monivuotiset astrit).

Monivuotisten kasvien hoitotavat.

Runsaat kastelut ovat yksi tärkeimmistä toimenpiteistä monivuotisten kasvien hoidossa. Toimii parhaiten kasvien välillä, suihkuletku reikillä. Tällaisia ​​letkuja voi ostaa puutarhakaupasta, myös vanha puutarhaletku voidaan sovittaa, rei'ittämällä se kuumalla neulalla.

Voimakkaat sateet ja tuulet voivat aiheuttaa korkeiden perennojen taipumisen maahan. Siksi sinun tulisi sitoa ne siististi bambutankoihin tai käyttää erityisiä tukia. Jotkut koristekasvit, esimerkiksi Uusi-Englannin astrit ja Uuden-Seelannin astrit, tulee kestävämmäksi, jos lyhennämme niitä kesäkuun lopussa noin kolmanneksella heidän korkeudestaan.

Kiitos leikkauksen – kaksinkertainen kukinta.

Larkspur, adjektiivi, kesän kultaus, lupiini ja salvia eivät vain siedä kukinnan jälkeistä karsimista täydellisesti, mutta karsinnan jälkeen ne vapauttavat kukannuput uudelleen. Vasta näiden kukkien pudottua versot voidaan katkaista radikaalisti.