Monivuotisten yhdistys – koristeelliset kehykset

Monivuotisten yhdistys – koristeelliset kehykset. Maaperän perennat ja pensaat kukkapenkkien ympärillä.

Monivuotisia kukkapenkkejä voidaan käyttää koristeellisena täydennyksenä nurmikoille tai terasseille. Mutta ne voidaan viimeistellä myös värillisellä tai vihreällä reunalla.

Värikkäämmät perennat, sitä mukavampi kontrasti pensasaitaan.

Erittäin mielenkiintoisen muotoinen laatikkopensas – matalat ja kulmalliset alennukset sivuilla, ja kulmissa pallojen muodossa.

Tartu on suosittu paitsi alennusrajana, mutta pääasiassa vihreänä aidana. Pensasaidat ovat tiheitä, mutta vihreä vain kesällä.

Yepuilla on tummanvihreät neulat, jonka taustalla kaikki muut värit näyttävät kauniilta. Ne näyttävät erittäin houkuttelevilta, vaikka niitä ei olisikaan leikattu.

Irga vaatii usein karsimista, koska se kasvaa hyvin nopeasti ja haarautuu helposti. Täydellinen matalille rajoille.

Matalat pensasaidat, värikkäitä kukkivia monivuotisia kasveja tai kukkia – kaikenlainen reunus ja viimeistely näyttää erittäin tehokkaalta monivuotisen sängyn täydennyksenä. Oikeiden kasvien valinta riippuu monivuotisten lajien valinnasta, mutta myös koko puutarhan luonteesta. Muodostuneet pensasaidat näyttävät hyvältä tavallisessa puutarhassa, runsaasti kukkivia. Kasvanut, sotkeutuneet pensaat soveltuvat paremmin luonnon puutarhoihin.

Tiukka vihreä, täydellinen muoto.

Puksipuu on klassikko kaikenlaisille valetuille pensasaidoille. Maalaistyylisessä puutarhassa se voi kehystää kukkapenkin, johon on istutettu värikkäitä kukintoja, puistoissa siitä muodostetaan erikokoisia ja -muotoisia pensasaitoja, kuten vain sinä voit kuvitella.

Kasvi on halvempaa kuin pussipuu, mutta samalla sovelluksella, on liguster. Heinäkuussa se peitetään valkoisilla kukilla, kun sitä ei karsita, kerätään paniculate-kukintoihin, joista myöhemmin muodostuu tummansinisten marjojen klustereita.

Tumma marjakuusi voi olla värikkäiden sänkyjen rauhallisen taustan rooli. Se näyttää erittäin mukavalta syksyllä, kun pienet loistavat lehtien tummanvihreän välissä, punaiset marjat. Pensasaidan korkeus riippuu siitä, kuinka alennus istutetaan – pensaat voivat tarjota erinomaisen suojan tuulilta korkeille perennoille, mutta ne eivät voi peittää pienempiä perennoja.

Vihreä kaari sisäänkäynnin yläpuolella. Voit työskennellä monivuotisen sängyn sisällä, suojauksessa on oltava riittävä kulku. Pienet portit näyttävät erittäin tehokkailta, suljettu ylhäältä vihreällä tuckilla. Kanava voidaan peittää myös pylvään muotoisiksi leikattuilla kasveilla.

Vihreä pensas, joka on peitetty kukilla.

Kukkivat pensaat, jotka erottavat monivuotisen sängyn puutarhan muista osista, näyttävät olevan osa sänkyä. Paljon upeita kukkia, hyvin koristeellisia pensaita voidaan myös vapaasti leikata. Niiden kukkien väri määrää lopullisen valinnan (sovitettu kukkien monivuotisten värien kanssa) ja niiden korkeus. Jos aiomme vain istuttaa värikkään kukkapenkin reunan, Voimme käyttää tähän tarkoitukseen esimerkiksi sinikelaa, koriste kvitteni, barbulę (Caryopteris) ja tawula.

Jotta kukkivat pensaat voivat näyttää kauneimman puolensa, niiden leikkaamisessa on oltava varovainen. Kukinnan jälkeen versoja voidaan lyhentää, kuitenkin, jos mahdollista, niiden tulisi kasvaa mahdollisimman vapaasti, vasta sitten ne tuottavat paljon kukannupuja.

Hortensiat näyttävät myös kauniilta alennuksen reunalla. Niitä ei kuitenkaan voida leikata, koska ne kukkivat yksivuotisilla.

Jasminowiec on erittäin suosittu puutarhapensas. Monivuotisille sängyille tulisi valita matalat lajikkeet.

Korintaherukka on hyvin koristeellinen. Holkki voidaan muodostaa, mutta sitten se ei kukki niin hienosti.

Japanilainen kvitteni voi saavuttaa jopa korkeuden 2 m. Se sietää karsimisen ja voidaan muotoilla pensaksi.

Cinquefoil kukkii hyvin aikaisin. Sillä ei ole erityisiä vaatimuksia, ja se on täydellinen karsimiseksi.

Ruohot (täällä aivot) ne kehystävät kukkapenkin ja yhdistävät sen varovasti nurmikkoon.

Isotoma on hyvin kaunis, mutta harvinainen kasvi. Sitä suositellaan viileämmissä tiloissa.

Epimedium pitää siitä kosteaa, viileä maa ja sietää osittain varjoa. Jotkut lajikkeet ovat ikivihreitä.

Silmukka on koristeellinen ympäri vuoden – keväällä sillä on lila kukkia, myöhemmin pitkänomaiset lehdet.

Matalan perennan kasat, kaikissa väreissä.

Monivuotiset kasat voivat luoda koristeellisia värikkäitä pisteitä kukkapenkin reunaan. Joten ne voidaan istuttaa onnistuneesti laitamille, kukkapenkkien ympärillä. Ainoa edellytys kasvien asianmukaiselle valinnalle on niiden korkeus – reunan on aina oltava muutama senttimetri matalampi kuin sängyn alimmat kasvit. Sängyn värikäs reuna voi tuoda esiin tai korostaa monivuotisten perusvärejä. Kukkapenkin ja nurmikon pinnan välistä siirtymistä voidaan helpottaa suunnittelemalla niiden reunalle muiden vihreän sävyjen koristeellisia ruohoja tai koristekasveja sisältäviä perennoja.

Kaikki värikkäitä tyynyjä muodostavat perennat tarvitsevat hyvin valmistellun maaperän. Kasvun aikana ne muodostavat tiheän versojen punoksen, lehdet ja kukat, jopa mahdottomaksi kitkeä tai irrottaa maaperää myöhemmin. Perennat ruokitaan parhaiten nestemäisillä lannoitteilla, kompostoituu, jolla peitämme kasveja talveksi, sisältää liian vähän ravintoaineita.

Pöytä – kasvien valinta.

Ikivihreät pensaat Kukkivat pensaat Kukkivat maaperän perennat
Berberis buxifolia (tehdä 40 cm) Berberis wilsoniae (tehdä 2 m) Alyssum saxatile (tehdä 30 cm)
Buxus sempervirens (tehdä 40 cm) Chaenometes japonica (tehdä 2 m) Aubrieta x asukkaiden (tehdä 10 cm)
Berberis verruculosa (tehdä 1 m) Cotoneaster divaricatus (tehdä 3 m) Cerastium tomentosum (tehdä 15 cm)
llex crenata (tehdä 1 m) Deutzia gracilis (tehdä 1 m) Dianthus (tehdä 30 cm)
Prunus laurocerasus (tehdä 1 m) Kerria japonica (tehdä 2 m) Iberis sempervirens (tehdä 20 cm)
Taxus baccata (tehdä 1 m) Philadelphus lemoinei (tehdä 2 m) Lavandula angustifolia (tehdä 30 cm)
Ligustrum vulgare (tehdä 2 m) Potentilla fruticosa (tehdä 1,50 m) Phlox subulata (tehdä 10 cm)
Thuja plicata (tehdä 2 m) Karkea nousi (tehdä 1,50 m) Saxifragaa x arendsii (tehdä 15 cm)