Monivuotisten kasvien valinta – säveltämisen taide

Monivuotisten kasvien valinta – säveltämisen taide. Leikkii väreillä, muoto ja koko.

Monet perennat kasvavat niin nopeasti, muutaman vuoden kuluttua se vaatii jakamista ja uudelleenistuttamista. Joten meillä on loistava tilaisuus kokeilla uusia, mielenkiintoisia yhdistelmiä kasveista.

Geranium ja rododendronit kukkivat runsaasti koko toukokuun.

Aksamitne, uskomattoman kirkkaat täyspionien kukat näyttävät erityisen koristeellisilta pienten atsalioiden vieressä.

Funkiesilla on hyvin koristeelliset lehdet. Ne soveltuvat osittain varjostettuihin paikkoihin. Ne näyttävät hyvältä makean lihan vieressä.

Epimedium (edessä) ja Kokoryczka tuntuu hyvältä osittain varjossa. Alkuperäisinä luonnonvaraisina perennoina ne tuskin tarvitsevat hoitoa.

Jokainen puutarhuri on onnellinen, kun joku kukkii jatkuvasti puutarhassaan ja kaikki kasvaa ihanasti. Siitä tulee kuitenkin liikaa ajan myötä – suurimmat perennat on jaettava ja istutettava uudelleen, jotta ne eivät tukehduttaisi kokonaan muita kasveja. Paras tapa hallita tällä tavalla saatuja uusia kasveja olisi istuttaa ne vasta perustettuihin sängyihin. Ehkä kannattaa yhdistää ne ruohoihin, pensaat tai muut perennat – kontrastiväreissä tai päinvastoin, yhdenmukaistetuilla väreillä. Monilla kauniisti kasvavilla monivuotisilla kasveilla on alhaiset vaatimukset. Voit istuttaa ne mihin tahansa – ei vain olemassa olevissa vuoteissa, mutta myös pensailla istutettujen sänkyjen reunoilla, nurmikolla aidan edessä tai lammen pidennetyllä reunavyöhykkeellä, toistaiseksi ruohon kasvanut. Luonnollisesti on niin monia tapoja suunnitella alennus, kuinka monta kasvilajia. Ne kaikki voidaan kuitenkin yhdistää muutamaan perusperiaatteeseen: yhdistämme kasveja, joissa on erilainen väri, tai kasveja, joissa on yhdenmukaiset värit, korostamme niiden muotojen eroja, kuten lehtien tai kukkien koko ja kasvin korkeus. Voit myös yhdistää erilaisia ​​kasvilajeja vierekkäin, yhdistämällä monivuotiset kasvit esimerkiksi ruohoihin, pensaat, sipulikasveja tai kesäkukkia. Tärkein, tehdä yksi elementti sekä värin perusteella, ja lehtien muoto, se hallitsi koko kasviryhmää, siten määritetään sen luonne. Liian monien melko erilaisten kasvien yhdistelmä ei yleensä näytä hyvältä.

Värikkäitä kevätehdotuksia. Siperian sipulit, narcyzy, Hyasintit ovat monivuotisten kukkapenkkien koriste sitten, kun vain muiden kasvien ensimmäiset lehdet tulevat maasta. Keväällä heillä on kaikki alennukset itselleen, myöhemmin, kun he menettävät kauneutensa, peitetään rehevästi kasvavilla perennoilla.

Värikkäitä kasvikoostumuksia, huolellisesti suunniteltu.

Monivuotiset kasvit ja kesäkukat. Tällä tavoin suunniteltu sänky vaatii perennojen "perusrakenteen", mieluiten samanlaisilla muodoilla ja väreillä. Joka vuosi vaihtuvat kesäkukat tekevät kukkapenkistä monipuolisemman. Heidän ansiosta voit pelata loputtomasti ja kokeilla uusia väri- ja muotoyhdistelmiä uudestaan ​​ja uudestaan. Kesäkukkia suositellaan erityisesti monivuotisille sängyille: pukukoodi (vaaleanpunainen, valkoinen), czarnuszka (laventeli), merenranta smagliczka (Violetti, Valkoinen), rudbekia (keltainen, Punainen), gailardia (keltainen, Oranssi), sormustin, salvia (Punainen, Violetti), malva (vaaleanpunainen, Valkoinen), maailmankaikkeus (violetti, vaaleanpunainen, valkoinen), gillyflower (laventeli, Valkoinen), koristeellinen tupakka (vaaleanpunainen, valkoinen), sametti (keltainen, Oranssi), werbena (tumma pinkki, Valkoinen), zinnia (vaaleanpunainen, Valkoinen).

Monivuotiset kasvit ja ruohot. Tällaisissa yhdistelmissä suhteet ovat päinvastaiset: ruoho muodostaa rauhallisen elementin, yhdistää erilaisia, kirkkaan kukkivat perennat. Koska paljon ruohoa edellyttää sen olevan kuivaa, huono substraatti, ne tulisi mieluummin yhdistää monivuotisten kivipuutarhojen kanssa, hyvin sietävät kuivia pintoja. Ne voivat olla esimerkiksi kiven sudenkorento, keltainen kamomilla, sinä kulta (Krysopsis), puutarhakello, pyretrum, korttien neilikka. kurjenpolvi, donitsi, len, sasanka, rockery, rojnik murea, sedum, tädyke.

Monivuotiset ja alppiruusut. Kaikki löysää pitävät perennat voidaan istuttaa tällaisiin sängyihin, hapan väliaine – tawułka, nosturi, piknikki (Smilacina), thiarella, sydämet. Alennus näyttää kauneimmalta, missä rododendronien eteen istutetut monivuotiset kasvit peittävät kokonaan alustan pinnan.

Lehdet ja kukat – lila vauhtipaikka loistaa samettisen edessä, harmaa puhdistamot (vasemmalla). Squill, funkie (alakerta) ja hyasintit runianka-matossa luovat epätavallisen ja mielenkiintoisen yhdistelmän.

Värikontrastit: violetti salvia keltaisen kultakalan edessä (Asfodeliini) tai kesän astrien saari kullankeltaisen rudbeckian meressä näyttää rikkaalta ja koristeelliselta, että molemmat voimakkaat värit eivät näy samassa määrin.

Villit monivuotiset kasvit muuttavat nurmikon moniväriseksi, kukkiva niitty.

Kukka niitty viime vuosina siitä on tullut erittäin muodikas, koska se näyttää hyvältä, ei vaadi paljon hoitoa. Usein on kuitenkin kuluttava useita vuosia, ennen kuin moniväriset kukat kasvavat ruohon keskellä. Lopullisen vaikutuksen odotusaikaa voidaan lyhentää, istuttamalla luonnonvaraisten perennaryhmien ruohoa. Ne ovat täydellisiä tähän, esim.. kultaus, kurjenpolvi, kytkimet, punainen ja valkoinen groyne Centrantus.