Teelt van twist

Positie. De draai moet zich op een zichtbare plaats bevinden, maar niet in direct zonlicht. Het groeit slecht in de zon, en zijn bladeren worden geel, bij gebrek aan licht kan het echter mooi blad hebben, het bloeit echter niet.

De optimale temperatuur voor het twisted pair is 20-24 ° C in de zomer (boven 26 ° C stopt hij met groeien, en zijn bloemen verdorren snel) en 15-18 ° C in de winter, zodat hij een rustperiode kan doormaken (daalt onder 10 ° C kan bruine vlekken op de bladeren veroorzaken). De draadworm houdt van veel frisse lucht, maar hij haat tocht. Het is gevoelig voor gasdampen en sigarettenrook. Het heeft broze en broze bladeren, daarom moet het zo worden ingesteld, zodat het niet onderhevig is aan stoten.

Ondergrond. Twister groeit het beste in vruchtbare omstandigheden, permeabel substraat met een licht zure reactie (pH 5,5-6,0). Het kan een mengsel van bladaarde zijn, turf en zand (in verhouding tot het volume 1:1:1,5). Op de bodem van de pot moeten we drainage regelen.

We veranderen de aarde in de lente van elk jaar. We planten de twist in dezelfde pot of niet veel groter, zorgen, om het niet dieper te plaatsen dan het tot nu toe is gegroeid.

Water geven. Laat ons herdenken, dat de twist lijdt aan overtollig vocht. De wortelkraag is erg gevoelig, die gemakkelijk rot, wat in korte tijd leidt tot de dood van de hele plant. Daarom hoeft u alleen maar water in de basis te gieten (het overschot moet na enkele minuten worden verwijderd). Laten we zacht water op kamertemperatuur gebruiken, zonder chloor (het zorgt ervoor dat de bladranden afsterven). In de zomer geven we de plant co 3-4 dagen, zodat de ondergrond niet te nat wordt, en minder vaak in de winter.

Het ruggenmerg houdt van vochtige lucht, maar spuit het niet, omdat er lelijke lichte vlekken op natte bladeren verschijnen, en de bloemen rotten gemakkelijk en worden aangetast door grijze schimmel. Deze plant is zeer goed bestand tegen uitdroging – zelfs verdord na water geven, herstelt het snel
turgor (als het bloemknoppen heeft, dan misschien hen dan, helaas, verliezen).

Bevruchting. We hoeven de twister niet al te overvloedig te bemesten. Het is voldoende om het eenmaal per dag met een zwakke meststofoplossing te voeren 3-4 weken. Alleen enkelbladige soorten bemesten we vaker.