Torso ziekten en plagen

Bijna alle twijgen bloeien de hele zomer. Als we het verzamelen van zaden niet kunnen schelen, dan moet je scheuten met fruit verwijderen, omdat de productie van zaden de bloei vermindert.

Door de behaarde bladeren van de twijgen is polijsten niet toegestaan.

Het grootste probleem bij het kweken van twist is het rotten van de wortelhals. Het komt het vaakst voor in de herfst en winter, als de temperatuur daalt, en de ondergrond is te nat. Aanvankelijk manifesteert de ziekte zich als bladverwelking. Vervolgens moet de plant uit de pot worden gehaald en een uur worden bewaard, laat het drogen. Als de besmetting gering is, we dopen de hele draai in de fungicide-oplossing, indien significant, dan moeten we alle wortels afsnijden en is het deel van de scheut afgestorven. We desinfecteren de wond met houtskool en bewortelen de plant opnieuw. Als de hele scheut rot, het enige dat overblijft is het maken van stekken van de bladeren.

Skrętniki mogą być atakowane przez mszyce i mączliki oraz wciornastki. We bestrijden ze met chemicaliën: bladluizen worden door Pirimor geëlimineerd, witte vlieg – Applaudisseren, naar wciornastki – Talstar.