Planten planten in seramis

seramisPlanten die in seramis worden gekweekt, worden in containers zonder gaten geplant. Het kan dus zelfs een glazen beker zijn, metalen blik of porseleinen slakom. Als we de planten water geven volgens de indicaties van de vochtmeter, er komt nooit overtollig water in de pan en er is geen gevaar, dat de wortels gaan rotten.

We bereiden een waterdichte container voor (als het opengewerkt is, het moet bedekt zijn met folie), veel groter dan de pot, waarin de plant tot nu toe is gegroeid. We halen de plant er voorzichtig uit met een klomp aarde en plaatsen deze in een nieuwe container, gevuld met korrels tot 1/3 hoogtes. We bedekken de wortels met seramis. Het beste, als 1/3 het volume van de container wordt door de wortels met de grond ingenomen, een 2/3 – korrels. We stoppen de bewateringsindicator zo diep in de kluit, totdat het de seramisu-korrels eronder raakt, en giet het dan in een bak met water 1/4 zijn volume.

Wanneer ze worden bewaterd, absorberen de korrels water van binnen 2-4 uren. Dan verandert ook de kleur van de balk op de vochtigheidsindicator.

Bevruchting. Seramis is een steriel medium, daarom moeten de planten die erin worden geplant, van voedsel worden voorzien. U kunt vloeibare mest kopen voor planten met decoratieve bladeren of bloeiende planten voor de zakken met korrels. De kleine hoeveelheid moet aan het water worden toegevoegd – bij elke watergift tijdens het groeiseizoen en elke andere winter.