Het substraat in korrels

Het krijgen van goede grond en turf voor het kweken van kamerplanten wordt steeds moeilijker, dus tuinders zijn nog steeds op zoek naar een vervangend of grondverbeterend substraat.. Een van hen is seramis – poreuze korrels voor planten, jarenlang geproduceerd in Duitsland. Het is gemaakt van klei die is gegraven in de bossen van het Westerwald, gestookt op hoge temperatuur. Planten geplant in seramis gedijen goed. Porowa-
deze korrels nemen water op en slaan het op (een liter granulaat weegt ongeveer. 400 g en kan bijna een halve liter water opnemen), die de wortels nemen als dat nodig is. De luchtvochtigheid is overal in de pot met de korrels gelijk. Omdat de ruimtes ertussen niet gevuld zijn met water, zuurstof dringt vrij door tot in de wortels. Het granulaat kan vele malen worden gebruikt.

Water geven. De voordelen van seramisu zullen vooral door u gewaardeerd worden, die geen tijd hebben om de bloemen dagelijks water te geven of die vaak meerdere dagen weggaan. Het is ook de moeite waard om in dit substraat planten te planten die bedoeld zijn voor kantoordecoratie, hotels, winkels of restaurants. Dankzij de eigenschappen van de korrels kunnen we planten drie keer minder vaak water geven dan in de traditionele teelt.

Bij elk pakket korrels wordt een indicator met een streep meegeleverd. Het maakt water geven heel gemakkelijk, omdat het van kleur verandert afhankelijk van het vochtgehalte van de ondergrond. De balk is blauw, wanneer de luchtvochtigheid voldoende is; wanneer de kleur van de balk rood wordt, planten hebben water nodig. De indicatoren worden in drie maten verkocht – do doniczek o pojemności 2,5 7,5 ik 15 liter. Ze mogen niet van de grond worden verwijderd, omdat ze gemakkelijk kunnen worden beschadigd.