April werk in de tuin

madeliefje1■ Najwcześniej kwitnące rośliny sezonowe – viooltjes, madeliefjes, primula's en vergeet-mij-nietjes – we kunnen al buiten planten. Vooraf vullen we dozen en potten met vers substraat (een mengsel van compostaarde, turf en zand), en we bemesten en graven de kortingen.

■ Do gruntu można już wysiać nasiona niektórych roślin jednorocznych, bijv.. tentakels, smagliczki, kledingvoorschrift, zoete erwten of calendula. Andere soorten, zaailingen moeten worden voorbereid, zoals goudsbloemen, zinnia, asters, lefty, zaaien kan het beste in de keuring of onder de folie, en als we niet zo'n kans hebben – in het appartement. Zet de bakjes met gezaaide zaden op een lichte en niet te warme plaats (OK. 15° C).

■ W połowie miesiąca sadzimy bulwy mieczyków i krokosmii. Voordat hun scheuten boven de grond groeien, het gevaar van vorst is voorbij.

■ Byliny, die bloeien in de zomer en herfst, als klokken, guldenroede, lomp, gedeeld, daglelies en delphiniums, in het voorjaar verdragen ze het verplanten en verdelen goed. U moet er echter aan denken om de grond goed op zijn plaats voor te bereiden, waar ze zouden moeten groeien, en over het elke dag water geven van de planten gedurende enkele dagen na het planten.

■ April is een goed moment om een ​​gazon te beginnen. We beginnen met het graven van de grond tot in de diepte 10-15 cm, tegelijkertijd wortelstokken en onkruidwortels verwijderen, evenals stenen en puin. Vervolgens strooien we de minerale meststof (OK. 1 kg binnen 10 m2) en een laag turf (dikte 2-3 cm), meng ondiep met aarde en hark. We verdichten het substraat met een speciale roller of planken die aan de schoenen zijn bevestigd. Zaai zaden op het voorbereide oppervlak (OK. 2,5 dag na 1 m2), bedek met een centimeter laag turf of meng het licht met de grond met een hark. We stampen de grond opnieuw en besprenkelen deze met water.