Kalender voor tuinieren voor april

kwiecienKalender thuis tuinieren werk in april

■ In april zijn de dagen veel langer dan in voorgaande maanden. Potplanten groeien krachtig, daarom moeten ze overvloedig worden gedrenkt en regelmatig worden bemest.

■ Lenteherstel in de natuur bevordert bewortelingsstekken. We kunnen ze bereiden van de meeste potplanten en ze in water of een speciaal geprepareerd substraat plaatsen (bij voorkeur in een mengsel van turf en zand in verhouding 1:1). Het is goed om de bak met de zaailingen af ​​te dekken met folie, zodat de bladeren niet te veel water verdampen.

■ Verplant goed ontwikkelde zaailingen van tuinplanten die in februari en maart zijn gezaaid in kleine potten of plastic bakken, bijv.. po nabiale. Je hoeft alleen maar te onthouden om minstens één gat in de bodem te maken, om de afvoer van overtollig water te verzekeren Sommige soorten, bijv.. salie en zenit, ze vertakken zich beter, wanneer we hun toppen afpellen.

■ Begin april planten we de knollen van de begonia's in de potten of dozen. Alleen deze zijn geschikt om te kweken, die stevig zijn met duidelijk gezwollen knoppen. Te zacht (mogelijk verrot) of helemaal moeilijk (opgedroogd) moet worden weggegooid.