Het gazon na de winter

Iedereen droomt, dat het gazon bij zijn huis altijd dicht en gelijkmatig bedekt is met weelderig groen gras. Het gebeurt echter wel, dat op sommige plaatsen mossen verschijnen in plaats van gras, onkruid, of zelfs kale aarde. Wat moet je dan doen?

U moet eerst onderzoeken, waarom gebeurt dit. Het gras groeit slecht, als: ze bevroor in de winter, het kreeg te veel water en rotte, snijd te zelden of te hoog, is overbemest, het droogde op bij warm weer, ziekten hadden haar geteisterd, ongedierte, kleine knaagdieren (muizen, kronkelende, nornice, spitsmuizen) of honden.

Het is ook moeilijk om een ​​mooi gazon te onderhouden, als het bodemvocht sterk is veranderd, haar pH daalde (pH), de hoeveelheid voedingsstoffen nam af.
In het voorjaar zijn er op elk gazon veel behandelingen nodig. We beginnen met het voorzichtig opharken van het gedroogde gras en bemesten met een meercomponentenmengsel in de hoeveelheid 2-3 kg / 100 m2. Op plaatsen, waar het gras is gebroken of je kunt kale grond zien, we zaaien de zaden van hetzelfde mengsel, we hebben het hele gazon gezaaid (zodat er geen vlekken groen zijn in een andere tint), of een speciaal regeneratief mengsel. Bedek de zaden met een dun laagje zand met turf. Je kunt de kale plekken ook bedekken met stukjes vers gras.

Het zogenaamde gazon zal het goed doen. verticuteren, die bestaat uit het verticaal snijden van de grasmat met een speciaal apparaat met smalle messen (verticuteermachine). Het is ook de moeite waard om te ponsen – Hiervoor worden Amerikaanse vorken met scherpe tanden gebruikt – de zogenoemde. beluchter – of spikes gedragen over schoenen. De resulterende gaten zorgen ervoor dat de grond goed kan worden geventileerd. Dit proces versnelt de regeneratie van het gazon.