Het gazon na de droogte

grasHet gebeurt, dat vinden we na terugkeer van vakantie of na een lange afwezigheid van huis, dat prachtige groene tapijt, we waren zo trots op, veranderde kleur; het is geel en droog, en tijdens het maaien kunnen hele klonten gras gemakkelijk worden afgebroken. Wat te doen in deze situatie?

Droogte en hoge temperaturen remmen meestal alleen de groei van grassen. Het gazon moet gedurende een lange tijd voorzichtig en gelijkmatig worden bewaterd, bij voorkeur met een sproeier met een niet te intense waterstraal. Pas als ze weer groen worden, we maaien het niet te laag en bemesten het met een kleine dosis stikstofmeststoffen.

Als het gras te droog is en de plukjes afsterven, het gazon moet worden geregenereerd. Verse zaden worden gezaaid op de plaatsen van de holtes (het is het beste om een ​​regeneratief mengsel te gebruiken, bijv.. Snel). Het is raar, zodat het gazon volledig gerenoveerd moet worden, dat wil zeggen, om het vanaf het begin aan te trekken.

Hondenurine is schadelijk voor planten. Honden bedreigen het vaakst bomen en struiken, terwijl vrouwtjes – gazons. Op plaatsen, die herhaaldelijk "water", zout hoopt zich op. Het gras wordt dan geel en bruin. Er zullen geen vlekken op het gazon komen, als we het vaak en overvloedig met water besprenkelen. De urine van de hond wordt dan verdund en diep in de grond gedrenkt. Tam, waar het gazon al is verschroeid, u moet nieuw gras zaaien of een stuk grasmat van een andere plaats neerleggen.