Hoe trapsgewijze petunia's te kweken

zaailing 1Alle groepen trapsgewijze petunia's worden op dezelfde manier gekweekt. Onthoud allereerst, dat het lichtminnende en vraatzuchtige planten zijn.

■ Podłoże. Kant-en-klare grondmix is ​​goed, bedoeld voor het kweken van potplanten. In een lange balkonbak 60 cm is genoeg om te planten 2 planten.

■ Światło. Zet de bakjes met petunia's op een zeer goed verlichte plaats. Hoe meer zon, hoe weelderiger de planten zullen bloeien en bloeien.

■ Podlewanie. Trapsgewijze petunia's moeten overvloedig en regelmatig worden bewaterd. De enorme massa bladeren die ze produceren vormt een uitzonderlijk groot transpiratiegebied.

■ Nawożenie. Cascade-petunia's vereisen regelmatige voeding met minerale meststoffen, vergelijkbaar met geraniums. Het is de moeite waard om meststoffen met langzame afgifte te gebruiken, bijv.. Osmocote of Plantacote, en voed de planten tegelijkertijd elke week met een 0,2-0,3% oplossing van een meercomponentenmengsel, noodzakelijkerwijs ijzerverbindingen bevatten. Het ontbreken van dit element veroorzaakt vergeling van de bladeren en ernstige remming van de groei. Een meststof die speciaal is ontworpen voor de teelt van trapsgewijze petunia is ideaal.

■ Choroby i szkodniki. Naast virale ziekten zijn cascade-petunia's niet erg vatbaar voor andere ziekten en plagen. Alleen langdurig regenachtig weer kan grijze schimmel veroorzaken. Besproei de zieke planten met Benlate, Topsin lub Rowral.

Soms verschijnen er witte vlieg en bladluizen op de bladeren, die het gemakkelijkst kunnen worden bestreden met kunstmeststokken met insecticide of door sproeien: bladluizen – Pirimorem lub Decisem, wittevlieg met Applaud.