Hoe zich te ontdoen van paardenstaart en mos

gazonPaardenstaarten worden gevonden op verwaarloosde gazons, slecht grasmat. Ze zijn typisch voor voedselarme en zure bodems.

Vechten: het gazon bekalken, bij voorkeur met tuinbouwkalk of -krijt in een dosering van 50 g / m2, intensieve stikstofbemesting, rollen. We kunnen chemische preparaten gebruiken, bijv.. Chwastox (in vloeistof), Ustinex bij Agritox. Onkruid kan het beste in het vroege voorjaar of juli worden bespoten.

Hoe mos te bestrijden?
Mos kan een echte plaag van gazons zijn. Het is een indicator van overmatig bodemvocht en een tekort aan calcium (sterke verzuring). Het groeit vooral op verdichte bodems, slecht belucht, op schaduwrijke plaatsen.

Vechten: de eerste behandeling is gazonbeluchting. Samengeperste graszoden moeten worden gegolfd met een scherpe hark, en vervolgens gaten slaan met een beluchter, hooivork, spikes of een metalen buis (Gooi de "pluggen" van de grond weg, en laat kleine gaatjes in het gazon achter – maak je alsjeblieft geen zorgen, ze zullen snel met gras overgroeien!). Zorg ervoor dat u dit controleert, al dan niet op plaatsen, waar mos groeit, het water wordt niet opgevangen en loopt goed af. Kalk vervolgens het gazon zoals in de strijd tegen paardenstaart. Het gras bedekken met een laag zand van 1-2 cm kan ook goede resultaten geven (het gras doet het prima, en het mos zou moeten sterven). Je moet onthouden, dat het mos vrij resistent is tegen de meeste herbiciden; ze zijn alleen effectief bij tamelijk hoge concentraties, die op hun beurt weer gevaarlijk kunnen zijn voor gras.