Onkruid op het gazon

Onkruid is een uitheemse soort, die tussen de plukjes gras groeien. Deze planten concurreren met het gras om licht, water en voedingsstoffen. Hun aanwezigheid is een van de symptomen van onze gazonziekte. Goed verzorgd, in een goed gecultiveerde grasmat wordt het gras groter en zijn doof voor andere planten. Als het echter wordt verzwakt door vorst, droogte of overmatige regenval, onkruid ontwikkelt zich onmiddellijk, meer resistent dan het.

Hoe onkruid op uw gazon terechtkomt? Eerste, hun zaden behouden hun vermogen om zeer lang te ontkiemen en wachten geduldig op de juiste omstandigheden. Zodat ze in de grond kunnen belanden, voordat we een gazon opzetten. Ze worden ook gedragen door de wind van aangrenzende percelen, en het gebeurt ook, helaas, dat ze behoren tot de zaden van kant-en-klare mengsels van grassen.

Eenzijdige wiet, groene en blauwe trichinose, gewone zeester, rdest ptasi, Canadees kenmerk, gewone kamille, tasznik, bundels, komosa – zijn onkruiden die voornamelijk voorkomen op nieuw aangelegde gazons, waar de graszaailingen niet genoeg tijd hebben gehad om voldoende te rijpen, of op plaatsen, waar het gras volledig is verdwenen.

Vechten: veelvuldig maaien en bemesten van het gazon of het gebruik van chemicaliën (herbiciden). Aanbevolen voorbereidingen: Chwastox D of M, Aminopielik D i P, Gehecht.