Overblijvend onkruid op het gazon

Bluszczyk kurdybanek, glaucoom, villi havik, gans wateraardbei, ochtendglorie, gewone paardebloem,grootmoeders, gemeenschappelijk klein hoefblad, duizendblad en zuring zijn moeilijk te verwijderen, omdat ze zich niet alleen voortplanten door zaden, maar ook dankzij de wortelstokken, hardlopers en sukkels.

Vechten: veelvuldig maaien, snijden en ontwortelen of het gebruik van chemicaliën. Dit onkruid is gevoelig voor de meeste herbiciden, hoewel ze kunnen reflecteren vanuit ondergrondse delen. Aanbevolen voorbereidingen: Gehecht, Chwastox (in vloeistof), Starane 250 SL. We passen deze maatregelen toe op dagen zonder regen, bij temperaturen boven 15 ° C.

Herbicide preparaten kunnen giftig zijn voor dieren en mensen, daarom mag het gazon om veiligheidsredenen niet via worden betreden 3 dagen na het aanbrengen van het herbicide. Bovendien mogen ze niet worden gebruikt op een nieuw aangelegd gazon (door 1-2 maanden).

Gazons zijn een geweldige versiering van onze landgoederen, tuinen en percelen. We moeten echter constant voor ze zorgen. Hier is een eenvoudig Engels recept voor gezond, groen en dicht gazon: het moet één keer per week worden gemaaid, water om de dag en doe dat twee of driehonderd jaar lang.