Zwembad in de tuin

zwembadBij het plannen van de aanleg van een zwembad, Allereerst moeten we overwegen, welk materiaal om de bodem en muren te maken, dat de tank krap is. We hebben verschillende mogelijkheden om uit te kiezen: giet een plas beton, wyłożyć go specjalną grubą folią lub zdecydować się na powłokę z laminatów żywiczno-szklanych, czyli żywic poliestrowych lub epoksydowych. Wszystko zależy od pieniędzy, które możemy na ten cel przeznaczyć, i planowanej wielkości zbiornika.

Najtrwalsze baseny to zbiorniki z laminatów. Można je użytkować przez 30-50 jaar, bez konieczności jakiejkolwiek naprawy. helaas, ich wadą jest wysoka cenakosztują od 200 Doen 300 zł za m2, zależnie od nakładu pracy potrzebnej przy budowie. als we willen, aby w basenie można było swobodnie pływać, powinien on mieć wymiary co najmniej 4×8 m en minimale diepte 150 cm.

Voor één gezin is het grote zwembad ongetwijfeld een luxe. Op een klein landgoed kan het een gezamenlijke investering zijn van meerdere gezinnen – dan zal het niet zo duur zijn.

Het installeren van een laminaattank bestaat uit verschillende stappen. Eerst wordt een put van geschikte grootte gegraven en gevormd, het verhardt het met beton en alleen op zo'n basis worden meerdere lagen laminaat gegoten; de laatste is in elke kleur gekleurd. Ten slotte wordt het laminaat chemisch uitgehard, waardoor het waterdicht is, bestand tegen weersomstandigheden (vooral vorst en ijs), chemische substanties, mechanische schade. Een goed geplaatst laminaat moet een volledig glad oppervlak hebben, omdat het de reiniging en het onderhoud van de tank vergemakkelijkt.

Oude gebarsten zwembaden kunnen ook worden afgedicht met laminaat (in betonnen tanks is een lichte scheur voldoende, en het water dat in de winter bevriest, kan zelfs een goed versterkte muur doen barsten). Bij renovatie wordt een laminaatcoating op het beton aangebracht en ziet de tank er als nieuw uit.

Je moet een pomp kopen voor de tank, extra apparatuur zal ook nuttig zijn: kachels, filters, verlichting. We moeten het water ook regelmatig zuiveren. Als we het vergeten, Na slechts vier dagen ontwikkelen zich bacteriën en algen in het zwembad, en dan wordt het water groen en troebel. Om dit te voorkomen, speciale voorbereidingen worden gebruikt, met chloor. De pH van het water is ook belangrijk - het moet licht alkalisch zijn (pH 7,2-7,6).

We kunnen ook een vijver in de laminaatbak regelen. Als hij tenminste heeft 15 m2 oppervlakte i 1,5 m diep, je kunt er vissen in kweken.

Door een vijver met planten aan te planten, unikniemy kłopotów związanych z chlorowaniem wody, gdyż skutecznie oczyszczają one wodę. Ze kunnen worden geplant in speciaal gevormde kommen aan de randen van de vijver.

We vragen ons vaak af, of het water voor de winter uit de tank moet worden afgevoerd. We hoeven dit niet te doen, als het muren heeft die naar boven toe verwijden – het ijs wordt dan naar de oppervlakte geduwd.