Speeltuin voor de hamster

De hamster is een van de meest populaire huisdieren. Niets ongebruikelijks, omdat de prijs klein is, van 6 Doen 10 PLN. In het begin moeten we echter de kosten van de kooi of het aquarium optellen (OK. 50 PLN) en extra speelgoed en accessoires.

De hamster kan niet vrij door het appartement lopen, want hij zou graag op alles kauwen, daarom moet voor hem een ​​geschikte speeltuin in de kooi worden geregeld. Een klein huisje mag hier niet ontbreken (OK. 7 PLN) en een lopende haspel (OK. 5 PLN).

Een speciale bal is een goede oplossing, die van de standaard kan worden verwijderd en de hamster die erin is gesloten, moet uit de kooi worden losgelaten. De bodem van de kooi moet bedekt zijn met een dikke laag zaagsel, omdat de hamster ze graag opgraaft. Hij heeft ook de gewoonte om etensresten erin te begraven, daarom moet de kooi regelmatig worden schoongemaakt. De hamster is een omnivoor dier, maar we moeten hem allereerst voeden met graanmengsels.

Fruit kan het menu aanvullen, kazen, sla, wortel. Het is ook een goed idee om af en toe twijgen in de kooi te leggen, waarop een hamster zijn tanden kan wrijven. In tegenstelling tot veel andere knaagdieren kan de hamster alleen leven en is het beter om geen partner voor hem te zoeken, tenzij we snel eigenaar willen worden van een grote fokkerij. Hamsters worden na acht weken geslachtsrijp, en in een nest wordt geboren 12 chomiczych maleństw. Chomik seczuański jest wyjątkowo łagodny, maar er zijn agressieve individuen onder andere soorten. Als we er een krijgen, kan het niet, twee jaar (want dat is hoeveel hamsters leven) we moeten de cholerische stemming verdragen.