Een jagerhond houdt niet van een konijn

“We hebben thuis een fox terrier, en de kinderen dromen ook van een konijn of een cavia. Maar ik heb het gehoord, dat honden van dit ras niet van kleine dieren houden”

Werkelijk, als je toegeeft aan het verzoek van de kinderen, er kunnen problemen uit voortkomen. De fox terrier behoort tot jachthonden, die geen vrienden zijn met kleine dieren. Dat is alles voor hen, wat beweegt, vooral als hij wegrent, ze is een natuurlijk slachtoffer. Dus de hond wil haar inhalen, doden, breng het dan naar de eigenaar als gids van de kudde. Hij verwacht ook lof voor een geslaagde jacht. Terriers gedragen zich ook op een vergelijkbare manier, teckels en windhonden.

Soms kun je honden overtuigen om zich bij een klein dier aan te sluiten, die alleen zijn ontworpen om het spel bang te maken of terug te halen. Deze omvatten spanielen, aanwijzingen, bloedhond, rotsheuvels. Maar je weet maar nooit, zullen ze niet ineens met het konijn willen spelen in ... een kat en een muis ". Het bange huisdier kan dan sterven aan een hartaanval.

Poedels worden daarentegen gemakkelijk vrienden met de kleine bewoners van het huis, Dalmatiërs, chow-chow. Ook dienst- en herdershonden, m.in. Duitse herders, dobermany, boksery, Deense dog, bernardyny. Ze moeten gewoon worden overtuigd, dat het kleine konijntje een ander lid van de kudde is, die ze zouden moeten beschermen, niet aanvallen.